ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенда на Ботев: Пуснахме лек гол в дербито на Пловдив

1
Ботев Пловдив
Снимки: lap.bg, сайт на Ботев Пловдив

Легендата на Ботев Пловдив Славчо Хорозов съжалява, че не са успели да спечелят дербито на Пловдив. Според него причината е, че „жълто-черните“ не са подходили тактически зряло, след като са повели в резултата.

„През второто полувреме Ботев ми хареса и логично вкарахме първи гол след една показна футболна атака. Но грешката ни беше, че не се прибрахме и не бяхме внимателни в оставащите малко минути, и допуснахме лек изравнителен гол, заради който изгубихме две точки“, заяви за Nostrabet Хорозов.


Бившият славен бранител се надява, че все повече ботевисти могат да намират място в представителния тим и призна, че е обнадежден след последните разговори с изпълнителния директор Герман Чистяков.

„Той често ни събира, ветераните, и разговаряме. По време на последния разговор ни попита защо юношите на Ботев, след като излязат от старшата възраст, напускат клуба. Казахме му, че нямат стимул, след като виждат, че не се дава шанс на наши кадри в мъжете, и отиват да се развиват на друго място. Сега виждам, че подписаха първи професионални договори с две-три наши момчета и се надявам от лятото те да получават шансове. Разбира се, освен треньорско доверие, треньорите трябва и да бъдат търпеливи към тях, тъй като изведнъж няма да влязат и да заиграят“, допълни Хорозов.

„Ботев през годините винаги е бил силен с ботевисти в състава. Спомням си например, че след като станахме шампиони със старшата, 7-8 играчи влязохме в мъжете. Сред тях бяхме аз, Петър Зехтински и Спас Джевизов, както и покойните вече Александър Иванов и Румен Янков. Впоследствие редовно наши юноши влизаха при батковците и се превръщаха във водещи фигури в състава“, каза още Славчо Хорозов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Един коментар
Коментирай
  1. Цветан Иванов
    Да така е ,но докато не си намерим сигурен спонсор и който иска да има отбор който да играе,а не да има футболисти за продан.Зингаревич е тук за да печели и......него го интересува да продава а не да сглобява,поне до сега се вижда че това прави и че изкара ли някой лев ще изчезне,дано не съм прав но.............така че нека да не се успокояваме а да си търсим спонсор който иска да върне Ботев там където му е мястото