ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кънчо Кашеров: Вия е с две класи над другите

0
Берое
Снимка: БТА

Ще продаде ли Берое голямата си звезда това лято или той ще остане и за есенния полусезон?

Това е големия въпрос, който вълнува всички фенове на отбора, тъй като надделява мнението, че Себастиан Вия е най-добрия чужд атакуващ футболист, който някога се е подвизавал по нашите терени, и отчитайки неговата класа трудно може да се задържи дълго в шампионат като българския.

На този етап всичко около негово бъдеще е в сферата на спекулациите, макар че перманентно се появят публикации за интерес към Вия от страна на чужди клубове.

Себастиан Вия
Себастиан Вия (Снимка: БТА)

Според последната такава Гьозтепе, който под ръководството на родния специалист Станимир Стоилов влезе в елита на Турция, обмисля да прилвлече колумбиеца, като е готов да заплати исканите от заралии 2,8 милиона евро за неговите права.

Дали това ще се случи и в каква посока евентуално може да поеме Вия, ще се разбере до месец или по-късно пред лятото, но няма да е изненада да бъде продаден и за по-малко пари.

Причината е, че собственикът на Берое Ернан Банато изпитва крещяща нужда от свежи средства за погасяване на огромните текущи разходи, а до този момент той показва, че обезпечава издръжката на клуба основно с пари от изходящи трансфери.

Иначе Вия бе привлечен от Берое в края на миналата година, но дебютира в първия пролетен кръг през февруари. До този момент той има 10 мача в елита за заралии, в които е вкарал 4 гола, два от които са от дузпи, и е записал две асистенции.

Nostrabet потърси легендата на Берое Кънчо Кашеров, за да изрази мнение дали Вия ще напусне и как вижда любимия си тим през това първенство. Кънчо бе важна част от шампионския Берое и предвид това, което е допринесъл за клуба, си е извоювал правото да дава оценки и да прави анализи за всичко, което се случва с Берое, като думите му винаги тежат и имат стойност.

„Преди всичко искам да честитя празника на всички почитатели на нашия клуб. Христос Воскресе, беройци. Нека Великденските празници да ви дарят с много надежди и мечти, да имате мир и разбирателство в семействата, трапезата ви да бъде пълна и здравето да ви крепи“, започна Кънчо.

„За Вия какво да ви кажа. Това е играч с безспорни качества и който е с две класи над всички други у нас. Такъв футболист не беше идвал в Берое от чужбина и се радвам, че нашите фенове получиха възможност да се наслаждават на футболния му интелект“, добави той.

Себастиан Вия
Себастиан Виа (Снимка: БТА)

„Мисля обаче, че Себастиан беше взет, за да си върне формата, след като не бе играл една година, и след това да бъде продаден изгодно. Аз обаче смятам, че досега сме видели само една малка част от потенциала на Вия, тъй като не си е върнал напълно игровата практика“, каза още пред Nostrabet Кашеров.

„Поради тази причина не съм много убеден, че още това лято Берое може да получи за колумбиеца в пълен размер това, което иска за него. От друга страна дълговете притискат Берое и нищо чудно, ако постъпи оферта и далеч под определената сума за Вия, той да бъде трансфериран. Когато това се случи един ден, моето желание като бероец е голяма част от парите за него да бъдат инвестирани в представителния тим, школата и базата“, коментира големият бивш футболист.

Кашеров смята също, че като цяло този сезон за Берое не е по-добър от предния, въпреки че тимът най-вероятно ще завърши с едно място по-напред в класирането.

„За съжаление вече трета година аз не виждам Берое да се развива в спортно-техническо отношение и да върви нагоре, както искат всички беройци. За последно завършихме в шестицата през 2021 година и оттогава вървим надолу. През 2022-ра бяхме осми (б.р. и седми след плейофите), през миналото първенство завършихме 12-и (б.р. и 14-и след плейофите), а сега, че ще сме 11-и няма толкова голямо значение“, смята Кънчо.

Жорди Говеа
Жорди Говеа (Снимка: БТА)

„На Берое не му отива да е в най-долната част на таблицата и в дадени моменти от сезона да казват за Берое, че се бори да оцелее. Нито пък да е средняк. Берое най-често е бил фактор в групата на майсторите, така че всички, които го управляват, трябва да имат по-високи изисквания и да си поставят по-високи цели. Затова ще е небходимо да са по-отговорни и по-отдадени на каузата на клуба, да полагат повече усилия и да са по-диалогични, за да се опитат да върнат истинската същност на Берое и неговия авторитет“, завърши Кънчо Кашеров.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.