ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Решено: Мбапе остава в ПСЖ до 2025-а година

0
Килиан Мбапе
БТА / BTA

Килиан Мбапе ще остане в Пари Сен Жермен и през новия сезон, съобщава Sky Sports. Това е голяма победа за президента на шампионите – Насер Ал-Хелаифи, след противоречията между двамата в последните седмици.

Но може би най-голямата промяна е, че сега се очаква Мбапе да удължи договора с ПСЖ до 2025-а година. Това би означавало, че нападателят няма да премине в Реал Мадрид без пари като другото лято.

„Килиан е отдаден на ПСЖ. Килиан се завръща“, е заявил Ал-Хелаифи пред отбора по-рано днес.

Капитанът на френския национален отбор ще бъде на разположение за следващия мач на Пари Сен Жермен, след като по-рано стана ясно, че той отново е част от отбора на Луис Енрике. Нападателят бе отстранен от първия състав на ПСЖ, след като отказа да поднови договора си с клуба за още една година.

Лично президентът Ал-Хелаифи се грижи за преговорите за подновяването на договора с Мбапе. Разговорите са описани като „много положителни“ след голямото напрежение през юли, но все още нищо не е завършено. Обсъждат се различни варианти, както и потенциална клауза за напускането на нападателя през 2024-а година, включена в новото споразумение.

Като цяло обаче в ПСЖ очакват Мбапе да остане на „Парк де Пренс“ за дълго.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.