Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мбапе не е размислил – няма да подписва нов договор с ПСЖ

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА / BTA

Голмайсторът на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе, остана в клуба и през този сезон, но почти сигурно ще напусне „Парк де Пренс“ през следващото лято, тъй като не е променил позицията си и продължава да отказва да подпише нов договор. В последно време в медиите се писа, че 24-годишният френски национал е променил мнението си, но 90min това не е вярно и нападателят няма никакво намерение да подписва нов контракт с парижани.

Новината, че Мбапе отказва да преподпише изненада неприятно шефовете на ПСЖ през лятото, като те опитаха какво ли не, за да променят мнението му. Първоначално той бе изключен от тренировъчния процес и на практика не взе участие в предсезонната подготовка. Желанието на клуба бе да го продаде, но интересът към него не бе особено голям, като най-сериозната оферта дойде от Саудитска Арабия от страна на Ал Хилал, но нападателят категорично отказа да приеме това предложение.

В крайна сметка Мбапе проведе разговор с президента Насер Ал-Хелаифи, а след това бе върнат в състава. Именно това породи слуховете, че футболистът се е съгласил да предодпише, като се говореше, че в новия договор ще има заложена специална клауза за откупуване на стойност 80 милиона евро, която да улесни евентуален негов трансфер през следващото лято в Реал Мадрид.

Сега обаче британското издание пише, че подобна договорка няма и Мбапе остава твърд в позицията си, че няма да сложи подписа си под нов контракт и желанието му е да си тръгне като свободен агент след края на сезона. Единственото, от което играчът се е отказал, е бонусът за лоялност, който клубът му дължеше, който бе в размер на 80 милиона евро.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.