ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръстаич: Очаквам да покажем реакция, надявам се да изплуваме в класирането

0
Младен Кръстаич
Снимка: LAP.bg

Селекционерът на България – Младен Кръстаич, обяви, че очаква реакция от неговите футболисти в гостуването на Черна гора в ключова среща от квалификациите за UEFA EURO 2024 от група „G“. „Лъвовете“ са на дъното с една две точка, колкото има и Литва, докато черногорците са трети с пет пункта.

Мачът на Градския стадион в Подгорица е от 19:00 часа наше време. На пресконференцията на Кръстаич присъства и халфът Илия Груев-младши. В последната си среща националите отстъпиха с 0:1 от Иран в контролна среща преди два дни, която се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

България

„Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран. Без значение, че това беше приятелски мач, както вече казах, ние нямаме лукса да ги делим на приятелски или квалификационни. Вижте разликата в бройката фенове откакто съм селекционер. Нормално е да има турбуленция в представянето на тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките, които допуснахме срещу Иран, най-вече агресивността и концентрацията. Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре“, започна Кръстаич.

Сръбският специалист сподели и очакванията си за утрешния съперник, от който загубихме с 0:1 в Разград по-рано тази година.

България

„Първият мач беше 50/50, както България можеше да го спечели, така го загуби. Допуснахме гол без положения за съперника. Очакванията са за тежък и твърд мач. Знаете, че Черна гора завърши наравно 2:2 с Литва. Уважавам отбора на Черна гора, но съм уверен в нашите възможности и съм сигурен, че ще вземем добър резултат. На свой терен играеш обикновено по-офанзивно, сега Черна гора вероятно ще подходи така – ние имаме свой стил на игра, утре ще видим какво ще се получи. Всеки отбор има свой план и със сигурност ще го покаже на терена“, каза още той и продължи:

„Ние балканците сме под еднакво напрежение, тук се гледат резултатите. При нас бързо се забрави добрата игра срещу Литва, това, че бяхме близо до победата срещу Сърбия, за нас всеки мач е на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не мисля, че трябва да влизаме в крайности. Преживявал съм всичко това като футболист, както и като треньор на Сърбия и на България – няма абсолютно никаква разлика. Ние играхме добре срещу Черна гора първия мач, срещу Литва и Сърбия – ако бяхме спечелили точките, които трябваше да вземем, всичко щеше да бъде цветя и рози. Единственият мач, в който не се представихме на ниво, беше срещу Унгария. Тук по нашите ширини се гледат повече резултатите, а не толкова играта. Разбира се, че винаги търсим победата, но искам ние да изграждаме свой стил на игра – много хора гледат статистиката и резултата. Когато изтеглихме групата, аз казах, че Сърбия има най-добрият отбор, а Унгария – най-организираният. Предимството на Черна гора е в опита. Ние от своя страна се опитваме да изградим отбор от млади момчета – преди аз да дойда се залагаше много на играчи между 30-35 години, след идването ми това се промени. Относно генералния изход на групата, възможно е да има промени. Аз се надявам да изплуваме в класирането, ако ни се открие шанс за класиране – се надявам да го използваме“, добави Кръстаич по отношение на прогнозите му за крайното подреждане.

България

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.