ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръгът в Италия: Наполи и Интер с адски гостувания, Юве, Милан и Рома без право на грешка

0
Лаутаро Мартинес, Интер
Снимка: БТА

Серия А вече влезе в 22-рия си кръг с победата на Торино над Каляри с 2:1 в петък. Завъртането на Ботуша предлага изключително интересни мачове, съпоставящи някои от най-авторитетните отбори на Ботуша.

Лидерът Ювентус и третият в класирането Милан приемат Емполи и Болоня още в съботния ден. И двата тима се надяват на победи пред собствена публика срещу доста по-скромните си противници.

Неделята е наситена с мачове и предлага два изключително атрактивни сблъсъка: Лацио Наполи и Фиорентина Интер. „Орлите“ и „адзурите“ обещават зрелище на „Олимпико“, а „Ла Виола“ ще опита да излезе от миникризата, спирайки запътилия се към 20-о Скудето Интер.

Кръгът се затваря с гостуването на Рома в Салерно на „Ареки“ – първа визита за Даниеле де Роси като наставник на „джалоросите“.

Ето и основните акценти от кръга на Апенините:

Ювентус – Емполи

Лидерът в класирането приема Емполи на своя „Алианц Стейдиъм“. Треньорът на „бианконерите“ Макс Алегри направи поредното си интересно сравнение в битката за титлата с Интер. Специалистът видя своя тим като Яник Синер, а „нерадзурите“ като Новак Джокович (б.р. – италианецът удари тежко великия сърбин на полуфиналите на Australian Open преди денонощие). Борбата между двата тима е особено ожесточена, а толкова психологическа война вероятно не се е водила от доста време. Ювентус е по-младият и настървен тим, а Интер е опитният боец с финал в Шампионска лига зад гърба си и няколко купи в последните години. „Змията“ е и с един от най-възрастните състави в калчото, което прави сравнението на Алегри доста акуратно, макар да е ясно, че е чист психологически трик.

Именно на психологическо ниво е и изненадата, която може да дойде от недалечна Тоскана. Емполи е с нов треньор – Давиде Никола. Специалистът, известен като Спасителя, изригна с гръмко 3:0 в дебюта си срещу Монца. „Адзурите“ обаче останаха на 19-ото и предпоследно място в класирането, на две точки от спасителния бряг.

Букмейкърът Betano оценява победа на Юве на 1.31, а такава на гостите на цели 11. Равенство в Торино е 5.10.

Милан – Болоня

Можем да започнем и тук с Алегри, който категорично поиска Милан да не бъде отписван от битката за титлата. „Росонерите“ са на 8 точки от върха, а формата им изглежда най-добрата от старта на сезона. Тимът на Стефано Пиоли не познава вкуса на шампионатната загуба вече около два месеца. „Дявола“ трябва да бъде особено осторожен срещу Болоня, който вече изпуска парата, с която пое в първите кръгове.

„Рособлу“ е в серия от три мача без победа и ще излезе „на кръв“ на „Сан Сиро“. Самият наставник на болонци Тиаго Мота е един от възможните наследници на Стефано Пиоли в Милан, чийто мандат изглежда безвъзвратно обречен според реномирания журналист Матео Морето. Младият специалист Мота изгради солиден тим в Болоня, без да харчи особено много средства и предимно разчитайки на млади футболисти с потенциал. Това се търси и на Миланело в последните няколко години, но успехът е по-скоро спорадичен, отколкото тенденция.

Betano смята, че Милан е фаворит с коефициент 1.75 срещу 4.90 за госта от Болоня. Хиксът е 3.60.

Лацио – Наполи

Неделният ден в Италия е наситен с мачове, а този между „орлите“ и южняците е първият, който се откроява особено силно и синьо. Двата тима със светлосиньо на фланелките ще се сблъскат челно на „Олимпико“ в търсене на точки и на почти еднакви изходни позиции. Римският тим е шести с 33 пункта, а неаполитанският десети с 31 (между двата отбора са Рома и Болоня с по 32).

И Лацио, и Наполи са много далеч от миналогодишната си форма. Лациалите завършиха втори шампионата и с безкрайно солидна основа за борба на два фронта. Напускането на Сергей Милинкович-Савич и контузиите на Чиро Имобиле обаче подляха вода на амбициите на „бианкочелестите“.

В Неапол ситуацията е малко по-различна, но и също толкова еднаква. Духът, внесен от Лучано Спалети на „Марадона“, просто изчезна, а наследниците му Руди Гарсия и Валтер Мадзари не могат да запълнят празнотата на гологлавия настоящ селекционер на Италия. От това страда и представянето на тима, който бе напуснат единствено от Ким Мин-Дже през лятото. Партенопеите ще продължат да бъдат без звездата си Виктор Осимен и в тази среща, а всичко отива на плещите на Хвича Кварацхелия – също безкрайно далеч от формата си преди 12 месеца.

Ставките за двубоя на „Олимпико“ от бетано са сравнително по-изравнени спрямо предишните мачове: Лацио с победа е 2.27, а за Наполи – 3.45. Равенството е 3.10.

Фиорентина – Интер

„Джокович“ по думите на Алегри гостува на бойкия тим на Фиорентина, предвождан от амбициозния Винченцо Италиано. Интер със сигурност не мрази Флоренция като дестинация. Миланският гранд спечели последните си три визити за първенство на „Артемио Франки“ с 2:0, 3:1 и 4:3. „Ла Виола“ със сигурност се надява да обърне тенденцията, още повече, че на „Сан Сиро“ по-рано през сезона загуби с 0:4.

Флорентинци навлязоха в първата си миникриза от старта на сезона и в четири мача във всички турнири нямат победа. Глътката свеж въздух бе само елиминирането на Болоня с дузпи за Купата на Италия. Интер пък влиза в мача като носителя на Суперкупата на Ботуша в Рияд, Саудитска Арабия.

Статистиката между двамата треньори Италиано и Индзаги също не говори особено в полза на „виолетовите“. Италиано е с една победа от осем мача срещу своя съперник. Братът на Филипо Индзаги пък има на сметката си шест успеха в противоборствата с гологлавия спец.

Според betano Интер ще триумфира във Флоренция на 1.91. Ставката за домакините от Фиорентина е 4.15, а без победител в мача – 3.50.

Салернитана – Рома

Последният мач в кръга в Италия ще е вторият за Даниеле де Роси начело на Рома. „Вълците“ гостуват на аутсайдера в лигата Салернитана в понеделник вечер в мач, явяващ се добра възможност за нови три точки.

Преди седмица „джалоросите“ надвиха Верона с 2:1 в дебюта на Де Роси, въпреки че страдаха, след като дръпнаха в резултата. Сега за символа на Рим и играчите на Рома предстои визита на „Ареки“ срещу нуждаещия се спешно от точки Салернитана. „Морските кончета“ са на последно място в Серия А – само 12 събрани пункта, на шест от спасителната зона.

Любопитен факт е, че „гранатите“ не загубиха от римския гранд в последните си два мача – две равенства. Двата тима са изиграли общо 4 срещи помежду си, като Рома е спечелил първите две и не е допуснал все още загуба от „виненочервените“, а предпоставките за такава и сега не изглеждат големи.

Рома е фаворит в южната част на Италия с коефициент 1.65 срещу „граната“ от Бетано. За Салернитана успехът се оценява на 5.40, докато хиксът е котиран на 3.80.

Всички мачове от 22-рия кръг в италианската Серия А:

Петък, 26 януари:

21:45| Каляри – Торино 1:2

Събота, 27 януари:

16:00| Аталанта – Удинезе

19:00| Ювентус – Емполи

21:45| Милан – Болоня

Неделя, 28 януари:

13:30| Дженоа – Лече

16:00| Верона – Фрозиноне

16:00| Монца – Сасуоло

19:00| Лацио – Наполи

21:45| Фиорентина – Интер

Понеделник, 29 януари:

21:45| Салернитана – Интер

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.