ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръг 32 във Франция ще е леко оглозган, но не и скучен

0
Лил - Монпелие
БТА / BTA

Шампионатът във Франция върви уверено към своя край. Шампионът на страната е ясен – Пари Сен Жермен, но битка има на всички други фронтове.

Местата за Шампионска лига са вече четири – три спота с директно място, плюс четвърти тим, който ще мине през квалификациите. Има борба и за другите две европейски надпревари – Лига Европа и Лига на конференциите, както и за оставане в елита.

32-рият кръг определено е оглозган до известна степен заради двата си отложени мача. Ница – ПСЖ и Реймс – Марсилия, които ще се изиграят след около две седмици.

Завъртането във Франция предлага възловите мачове на Монако, Брест и Лил – подгласниците на шампиона от Париж. Монегаските дори могат да си осигурят мястото в Турнира на богатите при загуба на „песовете“.

Монако напът към завръщане в Шампионска лига

Монегаските приемат аутсайдера в групата Клермон на своя „Луи Втори“. Срещата изглежда предрешена за домакините, но пък гостуващият тим все още има шансове за спасение и ще скочи на повече от 100%, за да запази елитния си статут и догодина. 4 точки разделят Клермон от спасителния бряг или плейаута.

Отборът от Княжеството има своите проблеми преди края на сезона, който иначе е на висока скорост. Ади Хютер вероятно няма да може да разчита на Исмаил Якобс и Александър Головин. Отсъстващ ще бъде и Елиас Бен Сегир, имащ да изтърпи един мач наказание.

Клермон под ръководството на Паскал Гастиен показва изключителна борба за оцеляване в последните кръгове и завърза сериозно интригата. За жалост на наставника, той няма да може да разчита на няколко играчи: Максим Гоналонс, Шейк Конате и Елба Рашани.

Монако
Монако (Снимка: БТА)

Inbet вижда Монако като огромен фаворит в мача на 1.30 коефициент. Ставката за гостите е точно 8, докато тази за хикс – 5.75.

Брест е на 180 минути от мечтата си

Бретанци се движат уверено трети, а в голяма част от сезона бяха и втори. „Червените“ изпращат вероятно най-солидната кампания в историята си и напълно заслужено ще играят в европейските клубни турнири от есента. Отборът от „Стад Брест“ има само един кадрови проблем преди наглед трудното домакинство на „канарчетата“ от Нант. Той е свързан с отсъствието на защитника Жулиен Кардинал – сигурен отсъстващ.

Нант изтърпя много различна и турбулентна кампания в Лига 1, като „канарчетата“ трябваше да прибегнат до връщането на Антоан Комбуаре след уволненията на Пиер Аристуи и Жуслен Гурвене. Представянето се подобри след завръщането на Комбуаре, но остават опасенията за оцеляване. „Жълто-зелените“ са на само три точки от плейаута и опасната зона.

Брест
Брест (Снимка: БТА)

Брест също е фаворит на инбет, но на по-голям коефициент – 1.70. Нант е оценен на 5.00 коефициент при евентуална своя победа. Равенство между двата тима е 3.80.

Лил подгонва Брест, Лион се хвърля на живот и смърт

Най-интересният мач от 32-рия кръг безспорно е този между Лил и Лион. „Кучетата“ са се устремили с всичка сила към Шампионска лига и финалният им щурм може да им донесе и директна квалификация. Пауло Фонсека преобрази отбора с течение на времето и вече се виждат резултатите от работата му. Същото важи до известна степен и за Пиер Саж, поел разкъсания отбор на ОЛ преди няколко месеца. С работата си наставникът успя да качи „хлапетата“ в горната половина на таблицата. Така им даде и немислимият през есента шанс да се целят в евротурнирите.

„Мастифите“ със сигурност са фаворит на своя „Пиер Мороа“, но в течение на пролетта ОЛ успя да изненада не един или два по-високо класирани тима.

Мама Балде, Лион
Мама Балде, Лион (Снимка: БТА)

Според ИНБЕТ Лил е по-класният тим, давайки му 1.90. Ако няма победител в мача, това би ви донесло почти четворно уголемяване на заложената сума – 3.85. Ставката за Лион от бетинг къщата също е 3.85.

Кръгът във Франция:

Петък, 20:00|Тулуза – Монпелие

Петък, 22:00| Ланс – Лориен

Събота, 16:00| Льо Авър – Страсбург

Събота, 18:00| Монако – Клермон

Събота, 20:00| Метц – Рен

Събота, 22:00| Брест – Нант

Понеделник, 22:00| Лил – Лион


Отложени за 15.05:

Ница – ПСЖ

Реймс – Марсилия


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.