ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръг 27 във Франция – всички погледи са насочени към „Велодром“

0
ПСЖ
Снимка: БТА

27-ият кръг във френската Лига 1 чука на вратата. С него започва финалният спринт във Франция. Завъртането се простира от петък до неделя, а бисерът на кръга е френската класика Марсилия – ПСЖ.

Другите амбицирани и корави тимове като Лил, Лион и Монако също имат интересни двубои през уикенда, които ще анализираме в следващите редове.

Лил открива кръга с нелеко домакинство на Ланс

Последният тим, взел титлата от ПСЖ – Лил, открива 27-ия кръг във френската Лига 1. „Песовете“ посрещат приятната изненада от миналата година Ланс в петък вечерта. И двата тима се движат много добре и заемат съответно четвърто и шесто място. Отборът на Пауло Фонсека ще се опита да изравни по точки Монако на третата позиция. Португалският спец обаче ще трябва да се справя без цели петима контузени играчи: Самюел Умтити, Андрей Илич, Рафаел Фернандес, Тиаго Мораиш и Игнасио Мирамон. „Жълто-червените“ също имат своите проблеми. Джими Кабо е с травма и е сигурен отсъстващ, както и Дейвер Машедо. В отбора на Ланс има и едно наказание – Абдукодир Кусанов, който така или иначе не е основен футболист.

Статистиката между отборите също е любопитна. В последните 4 мача Лил и Ланс си разменят по една победа, последвани от две поредни равенства. На пейките пък Фонсека има предимство пред Франк Хейс – една победа, две равенства, нула поражения.

Пауло Фонсека
Пауло Фонсека (Снимка: БТА)

Инбет оценява шансовете за победа на Лил на 2.15 срещу 3.80 за тези на Ланс. Равенството се котира на 3.60.

Монако гостува на удобния Метц

Монегаските, заемащи „бронзовото“ трето място, са се устремили към участие в Шампионска лига догодина. И то с директно класиране, каквото предлага сегашната им позиция. Отборът на Ади Хютер гостува на една от удобните си локации – в Метц. Последните пет шампионатни мача между тези два тима са спечелени от Монако. А освен това между тях има и един двубой за Купата на Франция – също отишъл на сметката на отбора от Княжеството, но чрез дузпи.

Монако
Монако (Снимка: БТА)

Хютер обаче няма да може да разчита на половин дузина футболисти, а същото се отнася и за неговия колега на отсрещната пейка Ласло Болони. Брийл Емболо, Кайо Енрике, Мохамед Камара, Мохамед Салису, Гийермо Марипан и Денис Закария са аут от сметките за „червено-белите“ от Княжеството, но това не би трябвало да попречи на отбора да посегне към пълния комплект точки.

Според букмейкъра inbet Монако е фаворит на 1.65, а ставката за домакините е 5. Хиксът е 4.15.

Лион с нов шанс за три точки

Страдащият много през този сезон Лион посреща на „Групама“ Реймс. Едва ли са много случаите, в които „червените“ ще са пред „хлапетата“ в такъв етап от сезона. Дори с победа Лион няма да се изкачи над Реймс – 4 точки разделят деветия и десетия към момента.

Формата определено е на страната на 7-кратния френски първенец, който има едва една загуба в последните си 9 мача. От своя страна Реймс също не идва като обречен в дома на ОЛ. Преди два сезона Реймс победи по-именития си съперник с 2:1 на същия „Групама Стейдиъм“.

Двамата наставници нямат кой знае какви кадрови проблеми и определено се очаква атрактивен сблъсък, който да даде на някой от отборите взривен старт към финалните кръгове.

олимпик лион александър лаказет
олимпик лион александър лаказет

Лион взима превес при ставките на INBET – 2.10. За Реймс коефициентът е 3.35, а за равен 3.70.

„Велодром“ ще ври и кипи за Марсилия – ПСЖ

Неделният ден принадлежи на Льо Класик. Марсилия посреща ПСЖ в най-голямото френско дерби на Лазурния бряг, на „Велодром“. 21:45 е часът, в който всеки уважаващ се футболен фен ще включи телевизора, за да види този наистина класически мач.

Двата отбора са в коренно различни ситуации. Марсилци претърпяха куп треньорски неволи, куп вътрешни проблеми и куп игрови колебания, за да са на седмата позиция в момента. ОМ надига глава за последните кръгове, но евроучастието догодина си остава все така застрашено. Разликата все пак е само три точки до шестия Ланс и надежда има, но Рен и Реймс дишат във врата на „фокейците“.

ПСЖ пък има комфортен аванс на върха в Лига 1 – цели 12 точки пред преследвача Брест. Луис Енрике е съвсем спокоен по пътя към поредната титла на Франция и вероятно мислите му са насочени почти изцяло към ШЛ, където парижани срещат добре познатия си Барселона. Каталунците са и бившият отбор на Енрике, което прави сблъсъците още по-вълнуващите. Добрата новина за испанския наставник е, че той ще може да разчита на почти всички свои играчи. Единствените контузени са Преснел Кимпембе, изпаднал от титулярите през кампанията, както и Серхио Рико и Милан Шкринияр.

За Жан-Луи Гасе ситуацията е много по-сложна. 70-годишният треньор няма да разчита на близо десетима свои футболисти и изборът му е силно редуциран.

Все пак мачът е дерби. Клишето, че в такива срещи няма фаворит е напълно оправдано и със сигурно Марсилия няма да се даде лесно на Пари Сен Жермен. Особено пред своите фанатизирани фенове.

Тук коефициентите изглеждат най-изравнени от Инбет. 3.25 за Марсилия, 2.10 за ПСЖ и и 3.85 за равен.

Олимпик Марсилия
Олимпик Марсилия

Всички мачове от кръга във Франция:

петък, 22:00 часа| Лил – Ланс

събота, 18:00 часа| Метц – Монако

събота, 22:00 часа| Лион – Реймс

неделя, 14:00 часа| Лориен – Брест

неделя, 16:00 часа| Клермон – Тулуза

неделя, 16:00 часа| Льо Авър – Монпелие

неделя, 16:00 часа| Ница – Нант

неделя, 18:05 часа| Страсбург – Рен

неделя, 21:45 часа| Марсилия – ПСЖ

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.