Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръг 26 във Франция – има известни, има и неизвестни

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА / BTA

Предстои 26-ият кръг във френската Лига 1. В него няма дерби мачове или такива с огромен заряд, но пък доста тимове изглеждат задължени да вземат двубоите си в опит да преследват съответните си цели.

Със сигурност не може да се каже, че кръгът страда от липса на атрактивни мачове, но някои от сблъсъците изглеждат „прекалено натежали на везната“, ако можем да ползваме този израз. Други пък, като зачекнатите от нас, са почти „тройни“.

Два отбора във форма откриват кръга във Франция

Тулуза и Лион, разделени в момента от само две точки в класирането на Лига 1, ще се срещнат в петък, в първи мач от кръга във Франция. „Хлапетата“ се придвижиха до 10-ото място преди седмица след победата с 2:0 над Лориен.

На фона на нелошата си форма в последно време, Лион има своите кадрови проблеми. Йохан Лепенант се очаква да пропусне тази среща с Тулуза заради изкълчено коляно, докато водещият голмайстор Александър Лаказет също е под въпрос. Орел Мангала пък е аут за още около половин месец.

От своя страна „виолетовите“ ще влязат в тази среща след три мача без във всички турнири – също доста добра форма. Статистиката обаче не е на страната на Тулуза – отборът за последно победи Лион в шампионата през сезон 2014/15.

Betano дава доста изравнени ставки за двата тима. Тулуза е с 2.75, а Лион с 2.80. Равенството се котира на 3.35.

Александър Лаказет
Нападателят на Олимпик Лион Александър Лаказет (Снимка: БТА)

Бойкият Брест срещу последния отбор взел титлата на ПСЖ

Приятната изненада във Франция Брест посреща Лил – последният тим, взел титлата от ПСЖ през 2021 година. Към момента бретанци се движат втори, ала със само точка преднина пред третия Монако.

Отборът на Пауло Фонсека победи Клермон, преди да завърши наравно с Реймс точно след новата година.

След мача с Реймс обаче Фонсека изненадващо критикува привържениците, заявявайки, че е много разочарован от тях, че освиркват играчите след неуспеха, а това породи известно напрежение, тлеещо и до момента. Към средата на март „кучетата“ са само на 3 точки от местата за Шампионска лига, а добрата новина е силната форма на Джонатан Дейвид.

Според бетано и тук шансовете не са особено на страната на по-предно класирания Брест – 2.60 срещу 2.92 за Лил. Хиксът е на 3.05.

Лил - Монпелие
Лил - Монпелие

Монако иска да дръпне на преследвачите

Домакинската форма на Монакo изглежда добре преди предстоящия мач. Монегаските ще се стремят да останат непобедени за пореден път. В последните си три мача на „Луи II“ те първо победиха Ланс с 3:1, преди да завършат наравно 0:0 с Пари Сен Жермен, а впоследствие да се върнат на пътя на победите с измъченото 1:0 над Страсбург.

В предишните си три гостувания в Лига 1 Лориен постигна колебливи резултати – загуби с 0:1 срещу Нант, победи Рен с 2:1 и загуби с 0:2 срещу Лион. Прави впечатление, че „оранжево-черните“ допускат доста голове като гост, а вкараните са доста по-малко (14 вкарани – 24 инкасирани).

Монако пък е явен фаворит срещу Лориен според BETANO на 1.39. Ставката за 2-ка е 7.60, докато без победител в мача – 5.

Рен ще опита да спре Марсилия

„Роажон Парк“ ще бъде в центъра на вниманието, когато Рен и Олимпик Марсилия се изправят един срещу друг в 26-ия кръг на Лига 1

„Червено-черните“ са нетърпеливи да сложат край на трите си мача без победа, но са изправени пред още трудна задача срещу „фокейците“. ОМ просто лети при новия си треньор и вече гледа към четвъртатапоредна победа в лигата. В последния около месец отборът продължава да впечатлява под ръководството на новия наставник Жан-Луи Гасе.

При победа марсилци ще продължат да се навъртат около евроквотите и своя съперник от Лазурния бряг – Ница.

Изненадата от Бетано е, че и тук ставките са сравнително близки – 2.55 за Рен, 3.30 за равен, 2.80 за Марсилия.

олимпик марсилия пиер-емерик аубамянг
олимпик марсилия пиер-емерик аубамянг

ПСЖ продължава по график

Монпелие приема устремилия се към трета поредна шампионска титла на Франция ПСЖ. Двубоят закрива 26-ото завъртане във Франция и всички очаквания са парижани да стигнат лесно до нова победа.

През тази седмица „принцовете“ не бяха обременени от участие в Шампионска лига, където преди около 10 дни елиминираха Реал Сосиеда. Сега, току преди паузата за национални отбори столичният тим ще опита да дръпне още малко на първия преследвач Брест, който изостава на 10 точки.

Вероятно Луис Енрике ще направи няколко промени по състава си и една от тях по всяка вероятност ще е свързана с Килиан Мбапе.

ПСЖ е фаворит с всеки във Франция и затова Betano му дава 1.55, а за домакина Монпелие 5.60. Равният е 4.35.

ПСЖ
ПСЖ (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.