Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръг 22 в Ла Лига: Ще гръмне ли ВАРелът на напрежение

0
Алавес - Реал Мадрид
Реал Мадрид (Снимка: БТА)

Испанският футбол все още се тресе от скандали седмица след мача на Реал Мадрид с Алмерия (3:2). В него „белия балет“ допусна два гола от тоталния аутсайдер, а след почивката стигна до пълен обрат. Дискусии обаче породиха решенията на съдийската бригада и включванията на ВАР екипа за реферска грешка, които в ключови моменти след почивката дадоха тон на разпалени спорове.

Мнозина считат, че Реал получи заслужено дузпа и голът на Винисиус е бил при редовна игра с рамо. Други пък считат срещата за пладнешки обир. Вече следващият 21-и кръг на испанското футболно първенство е на дневен ред, а вероятно този път всяко едно действие на съдиите ще се следи под лупа.

И в този кръг за Реал Мадрид предстои наглед по-лесен мач като този с Алмерия. „Кралския клуб“ гостува на Лас Палмас, осми във временното класиране.

На другия полюс Барселона приема винаги коварния Виляреал. Преди седмица каталунците се измъкнаха от лапите на Бетис и го победиха с 4:2 като гост с късни попадения на Жоао Феликс и Феран Торес. „Жълтата подводница“ гостува в столицата на Каталуния от 15-ата позиция и с отчаяна нужда от точки.

Ето и по-интересните акценти от съботния ден в Ла Лига:

Реал Сосиедад – Райо Валекано

Баските приемат валеканци в 11-ото си домакинство от началото на сезона. Досега Реал Сосиедад е сред добрите домакини в Ла Лига и има едва една загуба. Хиксовете обаче са доста на брой – четири в 10 мача. Райо пък е на шесто място в класирането, ако се гледат само гостуванията.

Двата тима имат своите кадрови проблеми преди мача на „Аноета“. За домакините отсъства над половин дузина играчи: Киърън Тиърни, Такефуса Кубо, Алваро Одриосола, Карлос Фернандес, Мартин Меркеланс и Хамари Траоре са контузени. Наказан пък е полузащитникът Микел Мерино.

Франсиско Родригес ще трябва да се справя с далеч по-малко травми, но отсъствията в състава му не са за подценяване. Бебе и Исмайл Сис са с контузии, а Оскар Трейо е под въпрос и до последно ще е неизвестно дали ще вземе участие в мача. Алваро Гарсия пък е наказан.

Букмейкърът Уинбет оценява шансовете за победа на Реал Сосиедад на 1.68, а тези на Райо Валекано на 5.75. Хиксът се котира на 3.65.

Лас Палмас – Реал Мадрид

Формата на Жирона в Ла Лига този сезон открадна много заглавия, но Лас Палмас също се радва на отлична кампания. Тимът, който завърши на второ място в Сегунда дивисион миналия сезон, има актив от 9 победи, 4 равенства и 8 поражения в своите 21 мача в Ла Лига с общо 31 точки.

Отборът на Гарсия Пимиента изостава само на 4 пункта от шестия Реал Сосиедад и ще влезе в мача с Реал Мадрид с последователни победи над Виляреал и Райо Валекано.

Реал Мадрид пък е втори в таблицата, като спечели 51 точки от 20-те си мача в лигата този сезон, а при нов мач без загуба ще се върне на върха.

Жирона има една точка преднина, но равенството би било достатъчно за отбора на Карло Анчелоти, за да се върне на върха. Хубавото за италианския наставник е, че почти всичките му играчи са налични. С дълготрайни контузии са Тибо Куртоа, Едер Милитао и Дейвид Алаба, а наказан е голямата звезда Джуд Белингам. В отсъствието на англичанина вероятно Браим Диас ще получи шанс за изява зад Винисиус и Родриго.

Според winbet Реал Мадрид е отявлен фаворит на 1.43 коефициент. Ставката за домакина Лас Палмас е 7.25, а равенството – точно 5.

Барселона – Виляреал

Барселона далеч няма да изпрати успешен януари. „Лос кулес“ бяха разгромени с 1:4 от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, но успя да се съвземе и някак да надвие Алмерия, Лас Палмас и Бетис. Отборът на Шави чака с трепет февруари, където в Шампионска лига го очакват сблъсъци с Наполи.

Тимът се движи трети в таблицата на Ла Лига и е на осем точки от лидера Жирона, който е и с мач повече. Двете загуби на Барселона този сезон, за изненада или не, са у дома – на „Монтжуик“.Виляреал обаче изглежда далеч от тима, който завърши пети през миналия сезон. Кампания 23/24 е доста разочароваща за „жълтите“ и вече коства главите на треньорите Кике Сетиен и Пачета. Малселино се завърна в средата на ноември, но и за опитния специалист му е доста трудно в тези зимни месеци.

„Жълтата подводница“ е в серия от 4 мача без победа, три от които са загуби. Един от мачовете пък бе пълна катастрофа – 0:3 от Лас Палмас.

Winbet сочи победа за Барселона 1.33 коефициент. Виляреал да триумфира е 7.50, докато равенството на „Монтжуик“ е 6.25.

Майорка – Бетис

Майорка се представя добре за Купата на краля, но не трябва да откъсва поглед и от Ла Лига, където е на 15-а позиция. „Пиратите“ завършиха девети през миналата година, но сега нещата са видоизменени, а мястото влошено. Майорка е само на пет точки пред зоната на изпадащите, но също така е само на три точки от 12-ия Алавес. „Пиратите“ направиха 1:1 с Виляреал в последния кръг, а загубиха и само един от 10-те си мача в Ла Лига пред собствените си привърженици през този сезон. Бетис е крайно неубедителен при своите визити – една победа от 10 мача.

„Лос вердибланкос“ също не са на нивото от миналия сезон. В последния кръг отборът на Мануел Пелегрини загуби с 2:4 от Барселона, въпреки че до добавеното време на мача резултатът бе равен.

Изоставането на андалусийци от шестия Реал Сосиедад е само 4 точки и позицията за атака на зона Европа все още изглежда нелоша. Тя обаче минава през успех над Майорка.

Майорка е считан за фаворит и от уин бет дават 2.14 коефициент. За Бетис, който е по-напред в таблицата, се полага 3.90, а без победител в мача – 3.20.

Съботната програма в испанската Ла Лига:

15:00| Реал Сосиедад – Райо Валекано

17:15| Лас Палмас – Реал Мадрид

19:30| Барселона – Виляреал

22:00| Майорка – Бетис

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.