50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кралят на Октагона отново е тук

0
джон джоунс

Едва ли има фен на бойните спортове и в частност на смесените бойни изкуства, който да няма мнение за Джон Джоунс. Обичан и мразен от милиони, „Боунс“ си остава една от най-„шизофреничните“ личности, която някога е влизала в Октагона на UFC. Може би най-талантливият и доминиращ боец в цялата история на ММА, но и човек с прекалено много демони на раменете си.

сирил ган

Всичко това обаче, остава на заден план, защото този уикенд сушата най-накрая ще бъде прекъсната. Суша, която продължава прекалено дълго. След повече от три години отсъствие от голямата сцена, Джон Джоунс отново влиза под най-ярките светлини на всички прожектори. 35-годишният ветеран се завръща в ранните часове на неделя (българско време), когато ще се изправи срещу Сирил Ган в главното събитие на UFC 285. Двамата ще си оспорват вакантната титла в тежка категория, която бе оставен на произвола на съдбата от последния шампион Франсис Нгану. Да, Нгану и Джоунс щеше да е далеч по-вълнуващ двубой, но едва ли има недоволен фен и от това, което ни предстои в ранните зори на 5-и март наше време.

Последният мач на Джоунс датира от 9-и февруари 2020-та, когато отново в ранните часове на онази студена февруарска неделя „Боунс“ защити за последен път пояса си в лека тежка дивизия. Последната му жертва се казваше Домиик Рейес, макар единодушното решение в полза на Джон да беше преувеличено. Меко казано. От 9.02.2020 г. до 5.03.2023 г. ще са изминали 1120 дни, 96 768 000 секунди, 1 612 800 минути и 26 880 часа. Твърде много, твърде разочароващо. Още по-тъжното е, че това далеч не е първия по-продължителен период, в който Джоунс го нямаше. То не бяха забранени субстанции, наркотици, ПТП-та…Но за последното си „изчезване“ Джон нямаше вина. След спорната победа над Рейес Джоунс реши, че струва доста повече от това, което получава. И беше прав. Заплащането на топ бойците в ММА е на светлинни години от том имената в профи бокса, Имено затова си тръгна и Франсис Нгану. Бизнес с чичо Дейна се прави трудно, а когато всеки дърпа чергата към себе си, все някой ще остане на студено. В случая загубиха всички. Джоунс загуби нови три години от кариерата си, UFC загуби милиони от потенциални мачове с неговия лик на постера, а феновете загубиха един от най-емблематичните състезатели. Но било каквото било…

джон джоунс

Сега отново е време за екшън! Три години бездействие си има и своя плюс, а той не е малък. В това време Джунс възстанови тялото си. Няма бой – няма контузии. Няма сътресения, няма разкъсани мускулни влакна и сухожилия. Предполага се, че Джоунс е в цветущо здравословно състояние. Няма как обаче да не обърнем внимание на слона в стаята и да се запитаме как ще се представи Джоунс в дебюта си в нвоата дивизия. Плочките на корема вече ги няма. Американецът разхожда 15-ина, ако не и повече кила на ставите си. Бързината, ловкостта и подвижността, с която бяхме свикнали, няма да са същите. Джон винаги се е славел с „желязна брадичка“, но крошетата и ритниците в най-тежката дивизия със сигурност не са като тези в долната.

Много въпросителни, чиито отговори ще разберем съвсем скоро. Едно е сигурно – шоуто този път наистина няма да е за изпускане. Предстоят ни пет рунда (съмнително) здрав бой и надлъгване между двама топ атлети и бойци, които нямат друга опция, освен победата!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.