ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кралете на Европа срещу кралете на Лига Европа

0
суперкупа европа
Снимка: БТА

Днес ще се изиграе двубоят за Суперкупата на Европа между отборите на Манчестър Сити и Севиля. Двата тима, които триумфираха в двете най-комерсиални европейски клубни надпревари през миналия сезон – Шампионска лига и Лига Европа. Срещата ще се проведе в Пирея, Гърция, от 22:00 часа българско време, а главен съдия на сблъсъка ще бъде Франсоа Летексие.

едерсон манчестър сити

„Гражданите“ за пръв път ще спорят за този трофей. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола са фаворити, но опитът със сигурност е на страната на „андалусийците“. Севиля играе за Суперкупата за седми път, но последните 5 финала бяха загубени. Днес играчите на Хосе Луис Мендилибар ще направт всичко по силите си, за да спечелят първа Суперкупа на Европа от 2006-а насам.

ясин бону севиля

Манчестър Сити и Севиля се срещнаха през миналия сезон, тъй като бяха в една група в Шампионска лига. Двубоят в Англия завърши 3:1 за Сити, докато срещата в Испания приключи с още по-солиден разгром за Манчестър – 0:4.

хосе луис мендилибар севиля

Вчера стана ясно, че моторът в халфовата линия на Манчестър Сити – Кевин Де Бройне, ще отсъства от терените поне за 3-4 месеца заради възпаление на стара контузия. Очаква се новото попълнение на „шумните съседи“ – Йошко Гвардиол, да направи дебют за Сити. Манчестър започна сезона в Англия със загуба от Арсенал за „Къмюнити Шийлд“, но след това победи Бърнли с 0:3 в мач от първи кръг на Висшата лига.

манчестър сити ерлинг халанд

В испанския тим няма проблеми с контузии на този етап. Основни фигури в редиците на Севиля остават хора като Иван Ракитич, Хесус Навас и Юсуф Ен-Несири. Севилци загубиха първата си среща в Ла Лига, отстъпвайки като домакин на Валенсия с 1:2.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.