ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Рубльов си осигури среща с Григор на 1/2-финалите в Шанхай (ВИДЕО)

0
Андрей Рубльов
Снимка: БТА / BTA

Втората ракета на Русия – Андрей Рубльов, ще бъде опонента на българската звезда Григор Димитров на ½-финалите на турнира от сериите „Мастърс“ в китайския град Шанхай. Поставеният под номер 5 в схемата Рубльов, който е и най-високо ранкираният играч, останал в надпреварата, надигра на четвъртфиналите французина Юго Юмбер с 6:2, 6:3 за точно час и половина.

Така на полуфинала Рубльов ще се изправи срещу Григор Димитров, който по-рано днес победи чилиеца Николас Джари със 7:6 (2), 6:4. Сблъсъкът за място във финала ще стартира не преди 15:00 часа българско време в събота, 13.10.

Срещу Юмбер Рубльов нямаше никакви сериозни затруднения и взе реванш за загубата си от французина преди две седмици на турнира в Пекин. Още в началото на мача световният №7 зададе темпото и стигна до пробив още в третия гейм, което повлия на играта на неговия съперник. Логично, се стигна до нов удар от страна на руснака, който в петия гейм си осигури комфортна преднина и накрая затвори сета при 6:2 в своя полза.

Сценарият до голяма степен се повтори и във втория сет. В него Рубльов също поведе рано с пробив за 2:1 гейма, но този път Юмбер веднага успя да изравни. Руснакът обаче спечели подаването на съперника си отново в седмия гейм, за да поведе с 4:3, което се оказа и моментът на пречупване за Юмбер.

„Ще бъде труден мач. Той е мой приятел и е великолепен тенисист. Тази седмица той играе изключително. Когато чувства играта и е във форма, е изключително да го победиш. В момента е точно така. Това особено добре се видя в мача му срещу Карлос Алкарас. Желая успех и на двама ни. Надявам се да мога да покажа най-добрата си игра и нека който заслужава повече, той да се спечели“, заяви Рубльов относно сблъсъка с Григор Димитров.

До момента Димитров и Рубльов са играли шест мача помежду си, като и двамата имат по три победи. Последната им среща бе през миналата година на турнира във Виена, когато победата бе за българина с 6:3, 6:4. Другият полуфинал противопоставя американеца Себастиан Корда и поляка Хуберт Хуркач.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.