ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Константинов: Ще е чудо, ако България се класира за Париж

0
Пламен Константинов
LAP.bg

Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов смята класирането на България за Олимпийските игри в Париж като „чудо“. Той призна, че е умерен оптимист от самото начало, но Европейското първенство е показало къде се намира българският тим в реалността.

„Чудо или реалност е България да се класира на Олимпиадата в Париж 2024?. По-скоро е първото“, призна Пламен Константинов на пресконференция преди заминаването за Китай.

„Аз съм умерен оптимист от началото на лятото. Опитвах се реално да представя картината. Иска ни се да покажем по-добро ниво от Европейското първенство, но си давам сметка, че за много от момчетата това изисква време.

В последните години работя предимно с млади състезатели. Познавам етапа, в който се намираме. Виждам хубави неща на тренировка, но не и на мачовете. Това изисква време, трупане на опит, увереност. Трябва да знаят как се играят такива мачове.

Не ни предстоят двубои със съперници, за които се изискват само физически качества. Трябва майсторство. На този етап това ни липсва. Има светлина като бъдеще. Тя обаче не е толкова много в настоящето.“ каза още Пламен Константинов.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.