ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кой ще се окичи със слава в Рияд – Милан и Интер в дуел за Суперкупата на Италия

0
Милан - Интер, Рафаел Леао, Лаутаро Мартинес
Twitter.com

Италианските колоси Милан и Интер излизат в поредното „Дерби дела Мадонина“. Този път градското дерби на Милано е за Суперкупата на Италия и е в столицата на Саудитска Арабия – Рияд, а стадионът е „Крал Фад Интернешънъл“.

„Росонерите“ влизат в мача по-неубедителни от всякога. Те имат психологичекото предимство заради победата си от септември в Серия А, но формата им след паузата за Мондиал 2022 е неубедителна.

Силните страни на „Дявола“ са ясни – тактическата дисциплина, отборният дух и младостта. Отборът на Стефано Пиоли показа и своите недостатъци в последните 2 седмици, които може би се дължат точно на липсата на опит. Равенството, до което Рома стигна на „Сан Сиро“ и елиминацията от Торино за Купата на Италия, показаха ясно, че миланският гранд има нужда от подсилване на определени постове, защото в противен случай титлата няма начин да бъде защитена.

Освен при равенството с Монца, Интер е доста шаблонен след прекъсването. Отборът на Симоне Индзаги не впечатлява с красив футбол, но взима необходимите резултати и започва постепенно да отваря разлика между топ 4 и всички останали.
Положителните черти на „нерадзурите“ също са пределно ясни и за самите тях, и за техните противници от червено-черната част на Милано. „Змията“ има най-хомогенния отбор на Ботуша и неслучайно отстрани и Барселона в Шампионска лига.

Слабостта на Индзаги и „черно-сините“ е предпазливостта и еднообразието. Точно от тях Милан се възползва през септември, когато победи с 3:2. Ще изненада ли Интер шампиона на Италия и ще успее ли да защити трофея, ще стане ясно късно тази вечер!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.