Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кох посъветва Аякс: Лудогорец е силен, но няма история, Десподов е най-добрият

0
Кирил Десподов
Снимка: lap.bg

Лудогорец ще посрещне славния европейски шампион Аякс тази вечер от 21:00 часа на „Хювефарма Арена“ в първи сблъсък от плейофите на турнира Лига Европа. Централният защитник на ЦСКА – Мено Кох, обаче беше потърсен от медиите в родината си Нидерландия, за да даде мнението си за сблъсъка.

Юношата на ПСВ Айндховен определи Лудогорец като „опасен отбор“, но остана категоричен, че амстердамци са фаворит. Кох сподели още, че „орлите“ са клуб без история, но с висок бюджет. Все пак бранителят похвали специално капитана на разградчани Кирил Десподов, когото определи за най-опасния играч на шампионите.

Лудогорец

„Лудогорец има най-големия бюджет, ако го сравняваме с останалите клубове от българската лига. Те винаги играят добър футбол с позиционна игра отзад, въпреки че трябва да кажа, че от този сезон играят по-директно, като често вкарват дълга топка зад последната линия на противника“, сподели Кох за Voetbalzone.

„Той (Кирил Десподов) е дясно крило, винаги бележи много голове и често дава асистенции. Той има много добър удар, така че Лудогорец е много опасен при ъглови удари и свободни удари. С Десподов и Бърнард Текпетей те имат две бързи крила, а Руан Секо е новият им нападател – физически силен бразилец, който играе ролята на голмайстор“, каза още централният бранител.

Кирил Десподов

29-годишният защитник описва Лудогорец като „опасен отбор“, но въпреки това определя тима от Амстердам като абсолютен фаворит.

„Ако Аякс достигне нивото си, отборът със сигурност ще може да спечели още в Разград. Лудогорец все още се лута, например често виждаме различни играчи да играят в защита. В началото на сезона фокусът им е основно върху квалификациите в европейските клубни турнири. У дома Лудогорец е много по-силен, отколкото при гостувания, така че ако Аякс успее да постигне добър резултат в четвъртък, ще е на добър път“.

Лудогорец

„Ако имате два отбора, които искат да играят футбол, често получавате доста отворени мачове. Затова очаквам Аякс да има възможности за гол в България. Дали в Лудогорец може да стане котел? Ха-ха, не, всичко ще е наред. Те имат някои фенове, но това не се доближава до нашите привърженици, например. В България на Лудогорец се гледа предимно като на клуб, който е без история“, каза още Мено Кох.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.