ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ключът за титлата е на „Армията“: Претендентът ЦСКА срещу шампиона Лудогорец

0
Лудогорец - ЦСКА
LAP.bg

Битката за титлата може да се реши в Борисовата градина на днешния 30 април. ЦСКА посреща Лудогорец във врящия котел на „Българска армия“. Сблъсъкът стартира в 20:15 часа, а на трибуните се очаква да има над 15 000 души.

„Армейците“ водят с две точки на шампиона и гледат уверено към 32-рата си титла на България, макар цялостното им представяне през сезона да не е особено убедително като игра.

От подновяването на шампионата през зимата ЦСКА е допуснал едва две грешки и те са под формата на равенства – срещу Локомотив Пловдив и Левски.

ЦСКА

Двата тима не са играли в София от декември 2021 година, когато ЦСКА печели с 1:0, а попадението бе дело на Юрген Матай.

Откакто Ивайло Петев се завърна в Делиаромана наниза 7 победи от 7 мача, макар в някои от тях разградчани да не убеждаваха.

Статистиката в това съперничество е на страната на Лудогорец, но в двубой като днешния това едва ли има значение. Тимът от Източна България има едва две шампионатни загуби от 31-кратния първенец на България в столицата.

Лудогорец

Първият двубой на „Хювефарма Арена“ завърши при резултата 2:1 за „зелените“, като според мнозина това е най-добрият двубой на столичния гранд през тази година.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.