Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Килиан Мбапе, а сега накъде? Вариантите пред суперзвездата

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА / BTA

Световната суперзвезда Килиан Мбапе обяви, че напуска Пари Сен Жермен след края на сезона. Френският нападател имаше уговорка с президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи първо да съобщи на него. Това се случи в четвъртък и се превърна в глобална новина. Договорът на Мбапе е до 30 юни с опция за още един сезон, която няма да бъде активирана. „Десетката“ щеше да получи бонус от 80 милиона евро за лоялност, ако беше решил да преподпише.

Един от най-добрите футболисти на нашето време ще смени клубната си принадлежност. До момента статистиката му в ПСЖ е феноменална – 243 гола и 105 асистенции в 261 мача. До юни обаче 25-годишният Килиан със сигурност ще я подобрява още. Кой обаче ще е следващият му отбор? В следващите редове ще разгледаме най-вероятните дестинации.

Реал Мадрид

За трансфер на Килиан Мбапе в „лос бланкос“ се говори вече няколко сезона и именно той е най-вероятен да се случи към днешна дата. Говори се, че Мадрид е желаната от играча дестинация. Той би заформил страховит тандем с Винисус, Родриго и Джуд Белингам зад атакуващата тройка. Предвид политиката на Реал за намаляване на заплатите – Мбапе ще трябва да се съгласи да не получава същото възнаграждение като в ПСЖ. Вероятно и вече го е сторил.

Реал винаги е знаел как да ухажва най-големите звезди във футбола. „Кралете“ са мечта и за самия Мбапе, което той е признавал неведнъж. Самият французин вече веднъж беше част от „суперотбор“ с Лионел Меси и Неймар. Сега ще се заформи нещо подобно в най-титулувания тим в Шампионска лига. Предстои да разберем дали поредният епизод от сагата „Мбапе в Реал“ ще свърши като предишните или той най-сетне ще акостира на „Сантиаго Бернабеу“.

Ливърпул

Напускането на Юрген Клоп със сигурност е повлияло негативно на възможността нападателят да заиграе край река Мърси. Самият играч обаче има желание да се присъедини към най-силното първенство в света – Висшата лига. Многократно е казвал в интервюта, че рано или късно ще поеме към Острова. В огромен плюс за подобен трансфер е, че в момента Ливърпул ще преправя своя състав.

Ерата „Клоп“ приключва, за да настъпи нова, а може би и по-добра. Кой знае. Към момента „червените“ все още са в борбата за четири трофея. Освен богатата си история мърсисайдци имат и огромен потенциал в настоящето. Няма футболист, който да бяга от купите и отличията. Ливърпул е първи във Висшата лига и за мнозина е фаворит да я спечели. Лидерът на отбора Мохамед Салах има 14 гола и 8 асистенции през кампанията. На 31 години все още си го бива и мнозина биха искали да го видят редом до Мбапе.

Арсенал

„Артилеристите“ са клуб от много висок профил, който под ръководството на Микел Артета се превърна във фаворит за челото. Според някои информации Мбапе би искал да последва стъпките на своя сънародник и ментор Тиери Анри. Световният шампион и легенда на Арсенал със сигурност би посъветвал 25-годишния нападател да акостира в Лондон. В клуба показаха, че не се свенят да дават огромни суми за трансфери, привличайки Деклан Райс за 116.60 милиона евро.

Все пак трансфер на Мбапе в Арсенал към момента изглежда по-скоро мечта на феновете, отколкото реалност. Единствено играчът обаче знае какво му се върти в главата и бихме могли да станем свидетели на изненадващо решение от него, ако е решил да заиграе в Англия.

През лятото Мбапе най-вероятно ще се присъедини към Реал Мадрид. Съществува възможност той да избере английската Висша лига, макар и тя да не е много голяма. Миналата година отказа умопомрачителна сума от Саудитска Арабия, затова шансът сега да я приеме граничи с нулата.

Съвсем скоро ще разберем окончателното решение на французина.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.