Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Една велика ера в Ливърпул приключи

0
Джордан Хендерсън
Twitter.com

Ливърпул официално обяви раздялата си с капитана на тима Джордан Хендерсън. 33-годишният полузащитник вече е част от саудитския в Ал Итифак.

„Можем да потвърдим, че трансферът на Хендерсън в Ал Итифак е вече е факт. Всички в клуба искат официално да изразят признателността и благодарността си за всичко, което Джордан направи за нас през последните 12 години, в които той защитаваше цветовете на Ливърпул“, се казва в изявлението на клуба.

От Ал Итифак също обявиха трансфера. Договорът на Хендерсън с клуба, воден от Стивън Джерард е за три сезона. Според различни източници, халфът ще получава близо 700 000 паунда седмично, което го прави най-високоплатеният английски футболист.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също даде специално интервю, посветено на Хендерсън. Повечето от звездите на мърсисайдци също изпратиха своито послания към него.

„В понеделник, когато пристигнахме обратно в Ливърпул, Хендо ни чакаше, за да се сбогува подобаващо с отбора и с треньорския щаб, така че това беше наистина хубав жест от негова страна. Знам, че това беше трудно решение за Хендо. Аз бях до него или с него през целия път. Тъжно и странно е за мен, защото той е единственият капитан, когото имах тук, в Ливърпул. Без никакво съмнение, ще ни липсва и като човек, и като играч, но това е футболът“, заяви Клоп.

Хендерсън беше привлечен на „Анфийлд“ през 2011-а година. Той спечели седем значими трофея с Ливърпул, включително Шампионската лига и Висшата лига, изигра 492 мача и отбеляза 33 гола. Английският национал бе капитан на клуба от 2015-а година именно след напускането на Джерард.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.