10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Калин Стоянов поздрави полицаите, които пазеха протеста срещу БФС

0
калин стоянов
mvr.bg

Вътрешният министър на България – Калин Стоянов, поздрави всички служители на МВР, които са били на протеста на БФС миналия четвъртък в София. Протестите се превърнаха в политическа тема номер 1, тъй като органите на реда на няколко пъти надвишиха правата си и упражниха абсолютно ненужен произвол на участващи и неучастващи в протеста хора.

На специален брифинг Стоянов потвърди, че ще бъдат разследвани както граждани, така и полицаи участващи в протеста и всеки ще си понесе отговорността.

„Разпоредил съм ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция. Трябва системна работа на психолози с полицаите. Те са под огромно напрежение. Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи с насилие по време на протеста срещу БФС и това го заявих още в петък. Не съм съгласен работата на МВР да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията“, каза Стоянов.

„Поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работа в деня на протеста срещу ръководството на БФС. Перфектно се справихте. За по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана вандалска агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа срещу вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, удряни с камъни и бомбички, изблъскаха ви с горящи контейнери. Въпреки всичко това, вие се справихте като истински професионалисти, достойни да бъдат част от системата на МВР. Благодаря, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви. Не изключваме възможността сред мирно протестиращите в четвъртък да е имало платени провокатори“, разкри Стоянов.

Той отбеляза още, че никъде в Европа няма практика след такива протести и много по-тежки масови безредици да „хвърчи оставката на вътрешен министър“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.