Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Какво трябва да знаете за титаничните сблъсъци в Шампионска лига

0
Реал Мадрид Манчестър Сити
Снимка: БТА

Четвъртфиналите в Шампионска лига противопоставят големите претенденти за трофея тази година. Останаха само осем отбора и всеки един от тях има сериозни аргументи за златото. Два обаче се отличават от останалите и тази вечер ще се сблъскат челно във футболната катедрала „Сантиаго Бернабеу“.

По същото време (22:00 ч.) един от отборите в най-добра форма в света ще приеме европейски колос, жаден да се реваншира пред феновете си за посредствения сезон. Всички фенове са поканени на страхотни два часа с марка „турнира на богатите“, в които значението на думата „скука“ ще трябва да се търси в тълковните речници.

Предлагаме ви последни детайли и очаквания за една от най-големите футболни вечери в годината.

Реал Мадрид – Манчестър Сити

Миналата година „лос бланкос“ допуснаха тежко поражение от този съперник с 0:4 у дома, след като първата среща в Мадрид завърши 1:1. Сега рекордьорът по титли в турнира търси отмъщение и задължителна победа на свой терен.

Двата щаба ще заложат на тежката си артилерия. Все пак няма как да говорим за нито един липсващ в края на сезона. Старши треньорът на Реал – Карло Анчелоти, ще е без дългосрочно контузените Дейвид Алаба и Тибо Куртоа. Те обаче отдавна са извън сметките и имат свои заместници в състава. Гостите няма да могат да разчитат на Кайл Уокър и Нейтън Аке, а новина от последните дни е завръщането на Йошко Гвардиол.

Манчестър Сити спечели требъл през миналия сезон. Сега възпитаниците на Пеп Гуардиола все още са в играта за всички значими купи, но този път имат цели два големи съперника във Висшата лига – Арсенал и Ливърпул. Така задачата е двойно по-сложна. Каталунският специалист се оплака от сгъстения цикъл, като отборът играе три пъти в рамките на седмица. 

Анчелоти пък имаше лукса на цели 9 дни почивка! През миналия уикенд кръг в Ла Лига нямаше заради финала в Купата на краля, където Атлетик Билбао триумфира след дузпи срещу Майорка.

Този титаничен сблъсък на два от основните фаворити за „купата с ушите“ е много труден за прогнозиране. В такива мачове равенството е близо 50% вероятно и именно това е нашата прогноза за 3.40 коефициент в Palms bet. Ставката е много примамлива на фона на по-ниските за „единица“ и „двойка“ на съответно 2.75 и 2.55.

Арсенал – Байерн Мюнхен

„Артилеристите“ показват феноменален футбол от началото на годината. Във Висшата лига имат само едно равенство и нито една загуба, като ремито беше при гостуване на Манчестър Сити. Това обаче е напълно различен турнир и трябва да се вземат предвид фактори като опит в Европа, рутина, сгъстен цикъл. Възпитаниците на Микел Артета не са играли от 14 години в тази фаза, докато Байерн е редовен абонат за финалните етапи от Шампионска лига.

Томас Тухел вече честити титлата в Германия на Байер Леверкузен, който се откъсна на 16 точки. Целият ресурс е впрегнат към добро представяне в „турнира на богатите“. Трябва да си припомним и последния елиминационен сблъсък между днешните съперници. А той е кошмарен за Арсенал. През 2016-а година баварците разбиха с общ резултат 10:2 лондончани.

Все пак нека разгледаме и контузените в двата лагера. Домакините са единствено без Юриен Тимбър, който е дълго време в лазарета. Списъкът с липсващи при германците обаче е доста дълъг – Сашо Боеи, Тарек Бухман и Буна Сар са аут, Мануел Нойер, Нусаир Мазрауи, Александър Павлович, Кингсли Коман и Лерой Сане са под въпрос. Формата им също, защото половината наскоро подновиха тренировки.

Така този сблъсък също се очертава много непридвидим, но ако приемем опита и рутината за водещ фактор в Европа, то двоен шанс Х2 за Байерн изглежда логичен. Той се оценява на 2.20 в Palms bet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.