Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Как се обезврежда самбата на Винисиус

0
Vinicius

Реал Мадрид регистрира третата си загуба от началото на сезона в Ла Лига, след като отстъпи на Майорка с 1:0 като гост. Поражението дойде след автогол на Начо и изпусната дузпа на Марко Асенсио, но всъщност един от „скритите“ фактори за загубата бе Винисиус Жуниор.

Не е тайна, че Винисиус е най-острият футболист на Реал Мадрид – играчът, от когото се очаква да направи пробив през фланга и да направи разликата за своя тим. Срещу Майорка обаче младият бразилец все едно не бе на терена, макар и да бе в състава на Карло Анчелоти в пълните 90 минути.

Причината бе това, че Винисиус бе тотално неутрализиран от футболистите на Майорка. А как се спира играч като Винисиус? Има два начина – с огромна класа и дисциплина в защита или с непозволени действия. Майорка се спря на втория план и не сбърка.

Vinicius

Всеки път, в който топката стигнеше до Винисиус, задачата пред играчите на Майорка бе само една – да го фаулират. Самбата на бразилеца бе обезвредена с тактически нарушения и това е част от играта в съвременния футбол.

Дали треньорът Хавиер Агире бе поставил подобни тактически указания на своя тим, само можем да гадаем. Факт е обаче, че за пръв път от десетилетие насам играч на Реал Мадрид е толкова често фаулиран в един мач – общо 10 пъти. За последно Иско бе фаулиран 10 пъти в мач срещу Реал Бетис през 2013-а.

В целия мач Майорка извърши общо 29 нарушения, което е най-големият брой извършени фаулове от един отбор в Ла Лига от 2020-а насам. Наречете го грозно, наречете го нечестно, но Майорка си изпълни задачата – победи действащия шампион и му обърка сериозно плановете в битката за титлата с Барселона.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.