ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ювентус погледна смело към ШЛ след труден успех над Верона

0
Ювентус - Верона
БТА / BTA

Ювентус се измъчи, но постигна ценен успех с минималното 1:0 в домакинството си на Верона в двубой от 28-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение бе реализирано от Мойс Кийн в 56-ата минута.

Гостите стартираха по-силно и имаха две добри възможности да поведат в резултата още в началните минути. След по-малко от 120 секунди игра Ондрей Дуда беше на добра позиция в пеналтерията, но стреля право във Войчех Шчесни.

В 15-ата минута пък Фабио Депаоли бе оставен непокрит в наказателното поле и отправи хубав изстрел от движение, след като засече центриране от десния фланг, но топката профуча покрай гредата.

Ювентус - Верона

Постепенно Юве заигра по-добре и удари греда в 37-ата минута. Тогава домакините разиграха заучено положение от фал, след като Аркадиуш Милик подаде за Данило, който стреля силно и след рикошет топката се отби от десния страничен стълб на Лоренцо Монтипо.

„Биаконерите“ успяха да открият резултата в в 55-ата минута след хубава атака. Топката мина през Данило, Фабио Мирети и Мануел Локатели, който получи пред наказателното поле и подаде за Мойс Кийн в пеналтерията, а нападателят овладя и с прецизен удар прати топката във вратата за 1:0 от около точката за дузпа. Това бе и първият точен удар за възпитаниците на Масимилиано Алегри.

Верона обаче не се отказа и тръгна да търси изравняването, но вратарят на Юве – Войчех Шчесни, се намеси с добри намеси след изстрели на Кевин Лазаня и Филипо Терачано.

Ювентус - Верона

Три минути преди края на редовното време Ювентус можеше да реши всички с втори гол, но Бремер пропусна да отбележи на няколко метра от вратата.

Въпреки това Ювентус удържа преднината си и вече има 44 точки, като е само на четири от зона Шампионска лига. Верона пък остава в зоната изпадащите, на 18-о място, с актив от 19 пункта, а спасителният бряг е на пет точки разстояние.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.