Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ювентус стъпи накриво в града на Христофор Колумб

0
Дженоа - Ювентус
Снимка: БТА

Кандидатът за титлата в Италия Ювентус не успя да победи Дженоа в гостуването си. „Грифоните“ и „бианконерите“ завършиха при резултат 1:1 в Генуа в първия мач от 16-ия кръг в италианската Серия А.

През първата част на двубоя Юве изнасяше лекция на своя съперник и изпусна няколко шанса да се оттегли на почивката с по-голяма преднина от сам 1:0. С пропуски обаче се отличи Федерико Киеза, а мерникът изневери и на няколко от неговите съотборници, останали без Адриен Рабио в минутите преди мача. Французинът е с лека контузия.

Все пак Киеза успя да намери мрежата на генуезци. Това се случи от дузпа в средата на полувремето, която италианският национал сам успя да спечели.

Наставникът на домакините Алберто Джилардино реагира на почивката, вкарвайки в игра Кейлъб Екубан и това веднага резултира с асистенция на нападателя. Екубан подаде в наказателното поле на Алберт Гудмундсон и от близко разстояние исландецът не остави никакъв шанс за реакция на Войчех Шчесни.

Именно полякът малко по-късно се превърна в герой за „Старата дама“. Опитният вратар спаси чиста голова ситуация пред своята врата десетина минути преди края на мача.

Със също толкова важна намеса се отчете и Хосеп Мартинес – вратарят на Дженоа, отразил удар на Глейсон Бремер.

Със спечелената точка Юве доближи на една лидера Интер, имащ мач по-малко. В неделя „Змията“ играе с Лацио. Дженоа пък е 14-и с 16 пункта.
 
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.