ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Сасуоло нанесе първа загуба на Ювентус след куриозен автогол и кошмарни грешки на Шчесни (ВИДЕО)

0
Снимка: БТА / BTA

Ювентус допусна първата си загуба от началото на сезона в италианската Серия А, след като отстъпи с 2:4 в гостуването си на Сасусоло в среща от петия кръг на Калчото.


Арманд Лауриенте откри за домакините в 12-ата, но автогол на Матиас Виня възстанови паритета в 21-ата минута. Доманико Берарди даде нов аванс на „неровердите“ в 41-ата, преди Федерико Киеза отново изравни в 78-ата минута. Андреа Пинамонти даде за трети път аванс на Сасуоло в 82-ата минута, а Федерико Гати си отбеляза куриозен автогол в добавеното време на двубоя.

Домакините излязоха напред в резултата в 13-ата минута, когато под проливния дъжд те стигнаха до тъч, след чието изпълнение топката се озова в Арманд Лауриенте. Французинът стреля силно с десния крак и изключително неумелата намеса на Войчех Шчесни – 1:0.

Сасуоло - Ювентус

Играчите на Ювентус веднага отново вдигнаха оборотите в опит да бързо да се върнат в двубоя. Именно това се случи в 21-ата минута, когато Федерико Киеза центрира опасно от левия фланг в пеналта, а там Матиас Виня докато се бореше с Уестън МакКени в крайна сметка прати топката в собствената си мрежа за 1:1.

Така се стигна до 41-ата минута, когато възпитаниците на Алесио Дионизи успяха да пресекат опит на Юве да изнесе топката чрез Матеуш Енрике, халфът напредна и подаде на дебнещия около границата на пеналта Доменико Берарди, който с много хубав изстрел с левия крак преодоля Шчесни за втори път в двубоя.


Гостите от Торино все пак стигнаха втори път до равенството в 79-ата минута, когато хубаво центриране отдясно на Тимъти Уеа не бе добре изчистено, топката попадна в Никола Фаджоли, а той елегантно я предостави на Федерико Киеза, който се разписа. Това попадение дойде с първия точен удар на гостите в двубоя.

Сасуоло - Ювентус

Сасуоло - Ювентус

Радостта за играчите на Юве обаче трая само няколко минути, тъй като още в 82-ата минута отново Шчесни не се намеси никак убедително след силен изстрел от левия ъгъл на наказателното си поле, а топката отиде точно на главата на Андреа Пинамонти, който отбеляза отблизо отбеляза за 3:2.

Сасуоло - Ювентус

Дълбоко в продълженията Сасуоло стигна до четвърти гол, след като Федерико Гати си отбеляза автогол. Той получи пас от Шчесни, а след това бе притиснат от противников играч и върна назад, само че вратарят все още не бе заел позицията си и така Гати прати топката в опразнената врата.

По този начин Ювентус допусна първа загуба и остава четвърти с 10 точки, докато Сасуоло събра шест пункта и се изкачи до 11-ото място. В следващия кръг „биаконерите“ приемат Лече, а „неровердите“ гостуват на Интер.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.