ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Юрген Клоп: Стискам палци на Борусия Дортмунд

0
юрген клоп ливърпул
Снимка: БТА

Докато титлата в 4 от големите европейски първества е ясна, то в германската Бундеслига битката ще се води до последния кръг. Основните заподозрени са добре познати – Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Два кръга преди края на първенството, „баварците“ имат точка повече от „жълтата стена“ и засега са се устремили към 11-а поредна сребърна салатиера. Последният шампион, който не се казваше Байерн Мюнхен, бе именно Борусия Дортмунд през сезон 2011-2012, когато начело на отбора беше Юрген Клоп.

Германският специалист бе старши треньор на Дортмунд от 2008 до 2015, като спечели титлата в Бундеслигата през 2011-а и 2012-а, както и Купата на Германия на два пъти. През есента на 2015-а Клоп пристигна в града на Бийтълс, но е повече от ясно, че и до ден днешен той следи изкъсо случващото се в Германия и по-точно в Борусия Дортмунд.

„Вярвам, че момчетата ще успеят. Шансът е толкова голям и те трябва да се възползват“, каза пред Sport Bild Клоп.

„Ще стискам палци пред телевизора. Трофеят просто принадлежи на Борусия Дортмунд пак след 11 години“, добави специалистът.

„Не е тайна, че искам Борусия Дортмунд да стане шампион. Никога не можеш да забравиш какво си преживял там. Празненствата за спечелването на титлата са един от акцентите в кариерата ми. Надявам се, че феновете, клубът, треньорът и играчите са изкушени от това“, обясни Клоп.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.