Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Изненада: Бразилия може да назначи Моуриньо

0
Жозе Моуриньо
Снимка: БТА / BTA

Наставникът на Рома – Жозе Моуриньо, може да се окаже изненадващият нов национален селекционер на Бразилия, твърди местното издание UOL. Португалецът има договор с италианския тим до лятото на 2024-а година и на този етап не изглежда, че ще подпише нов контракт.

Смята се, че планът на Специалния е да се сбогува с футбола на най-високо ниво като селекционер на петкратните световни шампиони, а след това да продължи кариерата си в Саудитска Арабия или САЩ. Наскоро се писа, че бразилската федерация се е договорила с Карло Анчелоти, който трябва да поеме националния тим на страната през лятото, когато изтича контрактът му с Реал Мадрид. Последните информации обаче сочат, че италианецът може и да се отметне от уговорката.

Любопитното е, че самият Моуриньо посъветва Анчелоти да остане на „Сантиаго Бернабеу“, защото е перфектният човек за Реал Мадрид.

В момента начело на Бразилия е Фернандо Динис. Под негово ръководство страната записа три поредни загуби в квалификациите за Мондиал 2026, като последната беше с 0:1 от Аржентина на „Маракана“.

Моуриньо е начело на Рома от 2021-а година, като спечели Лигата на конференциите и също така достигна финала на Лига Европа през миналия сезон.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.