Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Изумителен Холанд вкара 5 гола и се изравни с Меси

0
Етихад
Снимка: Twitter

Отборът на Манчестър Сити разгроми РБ Лайпциг със 7:0 в среща-реванш от осминафиналите в Шампионска лига на „Етихад“ и с общ резултат 8:1 се класира за четвъртфиналите. В герой на вечерта се превърна Ерлинг Холанд, който вкара 5 гола и така изравни постижението на Лионел Меси в най-комерсиалния турнир. Сити изравни също 14-годишния рекорд на Арсенал за английски отбор с най-много поредни мачове без загуба у дома в надпреварата – 24.

Холанд откри головата си сметка в 22-рата минута от дискусионна дузпа, а 2 минути по-късно удвои, когато насочи с глава в мрежата отскочилата от напречната греда топка след удар на Кевин де Бройне. В последните секунди на първото полувреме вратарят на гостите изби удар с глава на Рубен Диаш, кълбото се разходи по голлинията и Холанд го довкара в мрежата за 3:0, с което оформи хеттрика си.

В 49-ата минута Илкай Гюндоган направи 4:0 с техничен шут, а след това последваха още две попадения на Холанд с левия и десния крак, съответно в 54-тата и 57-ата минута. В 63-тата минута Холанд получи заслужена почивка, след като бе заменен от Хулиан Алварес.

Крайното 7:0 оформи Кевин де Бройне със страхотен удар в последните секунди на добавеното време от две минути.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.