Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Изненада: Похабяваме три супер боркини в една категория

0
Борба колаж
Колаж - Българска федерация по борба

България ще участват с три от най-силните си спортистки в борбата в една и съща категория на турнира Гран При в Загреб, който е първият рейтингов за сезона (1-5 февруари).

Световната и трикратна европейска шампионка Тайбе Юсеин сваля до 62 кг, като на първите две състезания за годината – Държавното първенство и „Анри Деглан“ във Франция тя неизменно взимаше злато при 65-килограмовите.

Световната и четирикратна европейска шампионка Биляна Дудова стана шампионка на България през януари във въпросната теглова дивизия. Между двете миналата година трябваше да има преборвания, а явно напрежението ще продължи и през 2023-а, в която ще се разпределят квоти за Олимпийските игри в Париж. 

В категория до 62 кг ще се бори и Мими Христова, която този сезон дебютира при по-леките. Състезателката на ЦСКА е европейска шампионка от Рим 2020 на 65 кг. Така ще има преборвания между топ български спортисти за заветната квота. 

Видяно 25 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан Митев
Красиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.