Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Изненада“: Лудогорец с най-малко картони от началото на сезона

0
Лудогорец - Берое
Снимка: LAP.bg

Паузите за мачове на национални отбори винаги са удачен момент да погледнем по-задълбочено към сухата статистика. И докато повечето интересуващи се от български футбол са що годе наясно с отбелязаните и допуснатите голове, то следенето на показани картони не е толкова лесна задача. Изминаха 13 кръга от началото на първенството.

След тях Лудогорец е шампион… по спортсменство. Срещу футболисти на разградчани са показани едва 21 жълти картона, сочи статистиката на Nostrabet. За сравнение най-грубият отбор – Берое, е получил почти два пъти повече – 40. Официално предупредени 39 пъти са били от Ботев Враца и Крумовград. Ботев Пловдив е с 38 жълти картона.

Повечето от останалите елитни тимове гравитират около 30 жълти картона, като ЦСКА е с 29, а Левски с едва 24. Малко пъти съдиите са вдигали жълтия цвят в ръцете си и срещу ЦСКА 1948 – 23.

Лудогорец Спартак Търнава Роман Прохазка

У нас играчите на Лудогорец получават средно по 1.9 жълти картона на мач. През миналия сезон в една трета от срещите на разградчани съперников състезател беше гонен. Добре е да се спомене и как неизменно при равенство или губещ резултат „зелените“ имат комфорта на огромни продължения.

Ако пък Лудогорец води, таймерът на съдиите отчита не повече от 3-4 минути. Нека си припомним кога падна изравнителният гол срещу Ботев Пловдив (2:2) в Разград. Тази тенденция също не е от вчера.

И докато отборът с ръководство и спортно-технически щаб в оставка продължава да се наслаждава на комфорта си у нас, несъмнено в Европа ще си сверява часовника. Последния път стрелката посочи цифрата седем.

Лудогорец

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.