Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Измисленият плач на Ювентус – няма кой да се трогне

0
ювентус локатели

Италианският гранд Ювентус получи тежко наказание, което е лишаване от 15 точки от актива заради фалшифицирани капиталови печалби. Санкцията накара редица бивши играчи и легенди на клуба да изразят мнение, че санкцията е много тежка.

“Ювентус е като седемглав дракон: отрежи една глава и винаги ще изникне нова. Тя никога не се предава. Нейната сила е в околната ѝ среда”, написа капитанът Леонардо Бонучи.

Всички заговориха за капиталовите печалби и как не само Ювентус прави тези неща, а всички клубове и възнегодуваха, че само „Старата госпожа“ отнесе санкция.

Значи хем се признава, че всички обвинения са правилни, хем се оплаква, че и другите трябвало да бъдат наказани. Когато правиш нещо нередно трябва да си понесеш последствията, независимо дали си Ювентус, Капри или Виченца. Когато се докаже вина и на други клубове, те също ще си понесат последствията. Сега всичко напомня на сърдито дете, което е счупило прозорец, но вместо това обяснява как съседското дете е ритнало кофата за боклук. Или на онази българска поговорка: „Кога яде кюфтета, не рева…“. 

Истината е, че вероятно всички клубове в Италия заслужават наказание. Не е случайно, че в Италия се правят може би най-много машинации, че там е родното място на мафията, която впоследствия завладява цял свят. Самата дума „мафия“ е италианска. И се свързва с престъпност.

Разбира се, ако погледнем фенски на нещата, ако мислим изцяло за това, че Юве е голям клуб в световен мащаб и изваждането му от битката за титлата прави ситуацията в Серия „А“ по-безинтересна, е редно да защитим торинци. Но в крайна сметка всеки фен иска футболът да бъде чист. Както много фенове негодуват срещу политиката на ПСЖ и заобикалянето на финансовия феърплей. А и могат да се представят много други примери.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.