Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ивков: Мъри зарази всички в Левски, не бях работил толкова в живота си

0
Ивайло Ивков пресконференция
LAP.bg/Юлиан Тодоров

Бившият изпълнителен директор на Левски – Ивайло Ивков, даде пространно интервю по актуалните теми в столичния гранд. Юристът разкри, че Станимир Стоилов е искал да напусне клуба още след мача с ПАОК миналото лято.

„Десетте процента в договора за управление – това е костилката, от която започна раздорът. Бяхме на един обяд със спонсорите, но не се говори за това, което аз исках – именно тези десет процента. Наско каза – спокойно… Аз отвърнах, че няма да продължа да работя за Левски, ако не махнем от договора даренията, таксите в школата и членските и абонаментните карти“, Ивков сподели пред колегите от „corner.dir.bg“.

Станимир Стоилов

„От тези 750 000 лева, които спонсорите казаха, че са фактурирани, можеше да са двойни. Нямало да си ги искат… Че те декември месец си поискаха едни 200 хиляди лева, дадени като заем на Левски преди моето идване. И си ги взеха.“

„Стоилов не чувстваше подкрепа според мен. След финала за Купата срещу ЦСКА, когато „синя“ България бе в еуфория, той каза: Не обещавам, че ще надградим. Ситуацията бе тежка. Фалитът висеше като дамоклев меч над Левски“, продължи Ивков.

Станимир Стоилов

„Аз не виждах как ще вземем лиценз в началото, но след тази кампания започна невиждан паричен поток към клуба, хората ни повярваха и ни подкрепиха. И тогава дойде тази купа, която не бе логична. След това дойдоха европейските турнири, дойдоха въжделенията. Някой се сети, че с Мъри ставаме твърде популярни и нещата тръгнаха в друга посока.“

„От ден първи не бяхме желани в клуба, особено аз. Трябва да си представите в каква ситуация бе тогава Левски. Не ставаше с лозунги, трябваше да се свърши работа. Принципът бе „силен и независим Левски“, а това означава – автономен клуб. Стоилов ми каза миналото лято: Искаш ли след мача с ПАОК да си дадем оставките. Тогава аз му казах – не, не можем да направим това. Сега не бива да го правим, на път сме да осъществим мечтата си. Представяте ли си тогава да си тръгнем как би изглеждало?

Мъри дойде и зарази всички с отношението си и работата си. Аз самият никога не съм работил толкова много през живота си“, сподели Ивков.

Пространното интервю за подкаста:

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.