ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ивайло Иванов: Вземем ли 4 квоти за Париж, ще сме герои

0
Ивайло Иванов
Снимка: LAP.bg

Най-добрият български джудист Ивайло Иванов заслужи премия от родната федерация след сребърното отличие на Големия шлем в Баку.

При награждаването си Иванов заяви, че е получил договор от Спортното министерство за допълнително финансиране. Иванов благодари на спортния министър Димитър Илиев и професор Даниела Дашева.

„Дори и да не съм взел медал за мен е важно да се боря добре, да съм хладнокръвен, фокусиран, отпуснат. Доволен съм от себе си на това състезание. Направих силни борби, срещу много добри състезатели, бях спокоен и мислех трезво. Може да се каже, че на този турнир бях с класа над останалите“, заяви джудистът, който падна на финала в Баку от руснака Михаил Иголников.

Ивайло Иванов

По думите на Иванов федерацията е приключила парите през месец юни, оттогава са минали 15 състезания, като българските джудисти не са пропуснали нито едно и са държали ситуацията „на мускули“.

„Най-накрая експертите в министерството проумяха, че ние сме един от малкото рейтингови спортове. Ако не участваме на турнири, няма да имаме шансове за квоти“, каза още Иванов, който заяви, че ако джудото вземе 4 квоти за Париж 2024, състезателите ще са „герои в мирно време“.

Румен СтоиловДаме СтойковИвайло Иванов Даме Стойков Румен Стоилов

Ганчо Дойков

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.