ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Иван Турицов може да допусне голяма грешка с трансфера си

0
Иван Турицов
Снимка: LAP.bg

Иван Турицов все още не желае да поднови договора си с ЦСКА. Настоящият контракт изтича след края на сезона, като двете страни не могат да постигнат споразумение. Минават се ден след ден, а около бъдещето на плевенчанина започва да се спекулира все повече.

През миналата седмица се появи информация в няколко медии, че от Лудогорец и Левски са разговаряли с Турицов. Футболистът не е пожелал и дума да става за преминаване при „сините“, но относно разградчани не е дал окончателен отговор. Подобен ход от негова страна би могъл да се окаже пагубен и в следващите редове ще разгледаме защо. Както и останалите опции пред 24-годишния бранител.

Кирил Десподов
Кирил Десподов (Снимка: LAP.bg)

По пътя на предателството

Няколко са примерите защо не трябва да сменяш ЦСКА с Лудогорец. От една страна Кирил Десподов и Антон Недялков направиха редица успешни игри в Разград, но пък от друга останаха завинаги заклеймени от Червена България. Специално капитанът на националния отбор е недолюбван от почти всички фенове у нас. Подобно на него и Турицов често е правил закачки с Левски. Негово преминаване в Делиормана обаче би било още по-болезнено, защото е в ЦСКА вече повече от 5 години.

Дълго време и носеше капитанската лента. Тя обаче му бе отнета заради неприлични жестове към публиката на „армейците“, които с право освикрваха отбора при поредицата от слаби резултати в началото на сезона. Още тогава Иван си навлече гнева, макар и да му бе простено за пропуснатата дузпа, лишила столичния гранд от титлата месеци по-рано.

Лудогорец Берое Спас Делев
Лудогорец - Берое, Спас Делев (Снимка: LAP.bg)

Лудогорец взима играчи, за да ги нямат другите

Освен загубения завинаги респект от привържениците, то подобен ход въобще не гарантира успех. Станислав Манолев по същия начин не продължи договора си с ЦСКА през 2019 година. Отиде в Разград, където няма да бъде запомнен с абсолютно нищо. Не е и единственият пример. Лудогорец често взима български футболисти, за да не го направи някой конкурент от Първа лига. Сякаш прави трансфери напук, а не защото има толкова нужда от дадения състезател. По-скоро показване на мощ и психологически трик.

Дори в момента Лудогорец има на същата позиция Аслак фон Витри, който се представя забележително. В отбора е и дошлият от Леванте – Сон.

Иван Турицов
Иван Турицов (Снимка: LAP.bg)

Правилният ход е трансфер в чужбина

Ако Тодор Неделев, Спас Делев, вече споменатият Манолев и друди родни играчи, са заиграли в Разград в напреднала за футбола възраст… то ситуацията с Турицов не е такава. Иван тепърва има шанс да излезе зад граница. Да опита късмета си в Европа. 

Вече натрупа достатъчно опит в най-титулуваният български клуб. Във визитката си има победи над Рома, Базел, Виктория Пилзен, Осиек, БАТЕ Борисов и други. Ако попадне на подходящо място, се очаква да разгърне още своя потенциал. Именно затова е важно Турицов да продължи своята кариера навън след ЦСКА. Неведнъж през годините сме виждали родни играчи да пропадат, след като са напуснали Борисовата градина в посока друг наш клуб.

Пътят е добре утъпкан и не е никак приятен.

Иван Турицов
Иван Турицов (Снимка: cska.bg)

Пари и трофеи или чест

В края на деня, Лудогорец винаги е предлагал бърз и лесен път към трофеи. Обществена тайна е, че заплатите в Делиормана са много по-високи от тези в ЦСКА. Звездите едва ли акостират в скромния откъм възможности за социален живот и удобства Разград, игнорирайки София.

Да, вероятно за кратко време можеш да натрупаш благосъстояние и да прибавиш някоя титла на България към визитката си. Струва ли си обаче да плюеш върху името си? Всеки бивш футболист на ЦСКА, заиграл в Лудогорец, завинаги остава във фенския фолклор като предател, дори враг. А клишето гласи, че щастие с пари не се купува. Друго такова е, че репутация се гради с години, а разрушава само за миг.

Все още си спомням първото ми интервю с Иван Турицов, малко след като дебютира за ЦСКА. Никой не го бе търсил за мнение все още. Беше в навечерието на едно Вечно дерби, в което Иван бе дори най-дейният на терена. Любослав Пенев го хвърли в боя без да се замисля, а футболистът се отблагодари за доверието. Още тогава Турицов говореше за своите мечти – някой ден да играе в Испания, а защо не и за Реал Мадрид. Минаха повече от пет години. Е, към момента ситуацията е такава, че пред себе си има два варианта.

Да търка пейката в Лудогорец и след това да смени няколко по-слаби български отбора или най-сетне да се пробва в чужбина, пък дали ще стигне някога испанския елит… Божа работа.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.