ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Иван Иванов-син остава под домашен арест

0
иван иванов вдигане на тежести
facebook.com/narodensport

Софийският апелатиен съд наложи на Иван Иванов-син мярка домашен арест. Синът на олимпийския шампион във вдигането на тежести от 1992 г. Иван Иванов е обвиняем за поискан и получен подкуп за сума над 62 000 лева. Иванов-младши и баща му бяха задържани в края на миналата седмица, но по-късно петкратният европейски и четирикратен световен шампион бе освободен под гаранция.

Иванов-младши е поискал подкуп от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид, а белязаните пари бяха намерени от органите на реда именно в притежание на Иванов-син, който е служител на Министерството на младежта и спорта.

Иван Иванов – син поиска от съда днес да му бъде наложена по-лека мярка. Според защитника му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде задържан в ареста. Според съдебния състав има редица пороци при повдигането на обвинението, което на този етап не съответства на доказателствата по делото.

Председателят на федерацията, който е сигнализирал органите на реда, посочва в показанията си, че при разговорите си с Иванов – син е разбрал, че парите е следвало да бъдат предадени на длъжностно лице с името Емилия, както и на заместник-министър на спорта, посочен с името Даниела, допълни още съдебният състав, който отбеляза, че очевидно става въпрос за друг вид престъпна схема, която е била пресечена от разследващите преди да се провери на кого парите е щяло да бъдат доставени.

Според съда това не оправдава поведението на Иванов – син, но действията му са подсъдни по друг текст от Наказателния кодекс, а не по този за получен и приет подкуп.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.