ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Искрица надежда за Йомов – има дата за обжалването му

0
Георги Йомов
Снимка: lap.bg

Крилото на ЦСКА – Георги Йомов, продължава да търси своите права и намаляване или премахване на наказанието си.

Спортният арбитражен съд в швейцарския град Лозана насрочи за 28 юни т.г. делото на фланговия нападател срещу УЕФА.

Припомняме, че Йомов получи 4 години забрана да участва в официални мачове заради употреба на допинг. С обжалването до КАС идеята е санкцията да бъде поне намалена.

Георги Йомов

Йомов даде положителна проба за дехидрохлорметилтестостерон след мача срещу Македония ГП в I предварителен кръг в Лигата на конференциите.

През март тази година УЕФА му наложи тежката санкция, чието изпълнение се смята за стартирало от датата 25 август 2022 година. Това е датата на втората среща с Базел.

„Днес УЕФА излезе с решение да спре спортните права на Георги Йомов за период от 4 години. Наказанието се счита за влязло в сила от 25.08.2022 г. През последните 7 месеца клубът и нашите международни адвокати бяха неотлъчно до Йомов и положиха всички възможни усилия да помогнат на футболиста санкцията да бъде намалена. Георги Йомов ще обжалва решението пред КАС“, написаха от ЦСКА преди около два месеца.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.