Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Искат да разклатят Берое преди битката на „Герена“

0
Берое
Снимка: БТА

Медийните атаки срещу Берое преди гостуването му на Левски в събота на стадион „Георги Аспарухов“ в София не стихват.

След като бе написано, че треньорът на заралии Хосе Луис Ачиари е влязъл в конфликт с основен играч, което бе категорично опровергано от Берое, днес излезе друга „сензационна“ новина.

Според нея Левски е решил да не преговаря за Себастиан Вия, след като шефовете на „сините“ са разбрали, че Ернан Банато иска за правата на колумбиеца 2,8 милиона евро.

Себастиан Вия
Себастиан Вия (Снимка: БТА)

Ако обаче се позамислим за достоверността на тази публикация, тя едва ли ще се нуждае от коментар, след като в нея не е цитиран официално източник на двата клуба, нито пък изобщо има такъв. Да не говорим за сумата.

Но по-интересното е нещо друго – защо тази информация излиза дни преди срещата Левски – Берое, а не седмица, две или три по-рано.

Всичко това ме навява на мисълта, че целта на подобни публикации е да дестабилизират обстановката в Берое, да влошат атмосферата в съблекалнята и да разклатят доколкото е възможно психически беройци преди важната битка на „Герена“.

Още повече, че разклатен в случая предвид резултатите, е Левски, който само в рамките на десетина дни записа три безславни загуби поред от първите три в класирането.

След тези поражения воденият от Николай Костов отбор не само сдаде четвъртото място, което е неговата основна цел, но вече изостава и с три точки от четвъртия Локомотив Пловдив.

Хосе Луис Ачиари
Хосе Луис Ачиари (Снимка: БТА)

Поради тези причини двубоят в събота ще е на живот и смърт за Левски, тъй като при нова издънка тимът ще намали драстично шансовете си за участие в баража за Лига на конференциите, и нищо чудно това да е в основата на тези психоаатаки срещу Берое.

Що се отнася пък до Вия, той е като Божи дар за родните медии, тъй като всичко свързано с него предизвиква огромен интерес, чете се и води до повишаване на определен медиен рейтинг.

Изявите на Себастиан и неговото бъдеще са актуална и широко обсъждана тема, предвид страхотните му качества и предвид това, че такъв класен чужденец в атака до този момент не се бе подвизавал по нашите терени.

Колко пари обаче Берое ще получи един ден за него, е въпрос на преговори и пазарлък, след като знаем какво се казва в популярна еврейска поговорка – едно нещо струва точно толкова, колкото ти дават за него.

За трезвомислещите обаче и тези, които имат дори елементарна представа от футбола, е пределно ясно, че когато Виа напусне Берое, ще е в посока чужд клуб, най-вероятно от Европа или Южна Америка. Защото той струва скъпо и не е по джоба на нито един български отбор.

Иначе в предстоящия сблъсък в София Себастиан Вия за първи път ще играе срещу Левски и ще има възможност да покаже защо е виртуоз с топката на добър терен и срещу солиден противник, макар че все още не сме видяли най-доброто от него, тъй като не си е върнал на сто процента оптималната форма, след като бе извън терена една година.

От Вия се очаква да бъде лидер и да поведе Берое на „Герена“, тъй като тимът все още има шанс да доиграе първенството с плейофи във втората четворка, въпреки че не е зависим от себе си.

Жорди Говеа

За да се надяват обаче подопечните на Ачиари да завършат десети след редовния сезон, те трябва задължително да победят и да разчитат Крумовград да не изгуби от Славия в Пловдив.

Равният също би стигнал на Берое, но тогава Крумовград трябва да спечели срещу „белите“ на Златомир Загорчич.

Фактите сочат, че последната победа на Берое срещу Левски в столицата е постигната на 10 август 2020 година – с 2:0, след голове на Симеон Славчев и Октавио през първото полувреме.

В последвалите две визити беройци оказаха сериозна съпротива, но изгубиха два пъти с минимална разлика от един гол.

В първия двубой Берое отстъпи с 1:2, след като Христофор Хубчев откри за домакините в 30-ата минута, а в 37-ата бе изгонен с червен картон. С 10 души Левски успя да реализира второ попадение чрез Борислав Цонев в края на първото полувреме, а в 64-тата минута Кийлън Лебон намали.

До края мачът остана отворен, но гостите така и не успяха да се възползват от численото си преимущество.

При втората загуба пък с 0:1 Берое бе прекършен чак в добавеното време от 5 минути, когато Асен Чандъров отбеляза единствения гол.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.