ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Интер удържа Порто и стигна така чакания 1/4-финал в Шампионска лига

0
Мехди Тареми, Хакан Чалханоглу, Порто - Интер
Twitter.com

Интер се класира на четвъртфиналите в Шампионска лига. Италианският колос удържа 0:0 на „До Драгао“ срещу Порто и след аванса си от един гол в първата среща и попадението на Ромелу Лукаку продължава към най-добрите осем, където се озомама за първи път от над 10 години.

Двубоят в Португалия със сигурност няма да се запомни с особено атрактивно представяне на който и да е от двата отбора. Първата част започна с удар на Матеуш Урибе, спасен с много мъка от Андре Онана. „Нерадзурите“ отвърнаха със страхотна комбинация и шут на Един Джеко по диагонала, но и другият вратар Диого Коща показа на какво е способен.

Стефан Еустакио също пробва рефлекса на Онана, но бе развенчан. В добавеното време на първата част Лаутаро Мартинес стреля от малък ъгъл, ала Коща пак внимаваше.

В 55-ата минута Галено едва не засече опасно подаване от фланга, но остана усещането, че Онана е преценил добре ситуацията и е щял да се намеси дори при удар.

В средата на втората част „драконите“ опитаха няколко удара от дистанция, един от които можеше да изненада Онана, но камерунецът се свлече бързо на тревата и спаси умело.

До края на срещата португалският тим почти не успя да сътвори нещо кой знае колко опасно пред вратата на италианския си съперник. В самия край на мача на два пъти гредите спасиха Андре Онана, а един път и Дензъл Дъмфрис изби топката от голлинията.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.