Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Интер с ново фиаско, Фиорентина си тръгна с три точки от Милано

0
Джакомо Бонавентура, Фиорентина
БТА

Интер допусна нова грешка в Серия А и загуби с 0:1 домакинството си на Фиорентина. „Нерадзурите“ вече са на 21 точки от лидера Наполи, а ако Лацио спечели своята среща в кръга ще дръпне с 5 пункта на второто място. Миланският гранд може да бъде изместен от третата си позиция от градския си съперник Милан.

„Виолетовите“ започнаха по-добре и в първите две минути отправиха два изстрела чрез Жонатан Иконе и Джакомо Бонавентура. Десет по-късно Артур Кабрал разочарова с ножично изпълнение. Гаетано Кастровили също имаше шанс да вкара от воле.

Първата опасна ситуация за „нерадзурите“ създаде Хенрих Мхитарян, който направи впечатляващ пробив, но вместо да подаде към Ромелу Лукаку на празна врата, стреля и сбърка. Той направи и добавка със задна ножица, но топката мина встрани от вратата.

Втората част започна с размяна на далечни удари – Робин Госенс пробва за Интер, а Кастровили за „Ла Виола“. Лукаку изпусна чист шанс за миланския гранд в 49-ата минута.

  Четири минути по-късно Кабрал стреля с глава при корнер, Онана успя да избие топката, но Бонавентура беше точен с глава, за да даде аванс на флорентинци.

В 58-ата минута пряк свободен удар на Марсело Брозович се спря в стената от играчи и последва опит на Николо Барела да се разпише, но топката срещна напречната греда.

Дензъл Дъмфрис и влезлият от пейката Раул Беланова пък изпуснаха два чисти шанса за „Змията“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.