Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Интер подчини Лацио и превзе Рим

0
Лаутаро Мартинес
Снимка: Twitter/OptaPaolo

Тимът на Интер превзе Рим, след като спечели с 2:0 срещу Лацио в двубой от 15-ия кръг на Серия А на „Стадио Олимпико“. Домакините се държаха до 40-ата минута, когато Адам Марушич направи огромна грешка. Той върна лошо топката към вратаря и тя бе пресечена от Лаутаро Мартинес. Нападателят излъга Проведел и след кратък дрибъл край аутлинията копна технично кълбото над защитник и то се търкули в мрежата – 1:0 за Интер.

Това бе 29-и гол за аржентинския играч през тази календарна година и по този показател той вече е номер едно в историята на клуба.

Лаутаро Мартинес

След почивката Интер настойчиво търсеше втори гол и той падна в 66-ата минута. След трета асистенция в първенството  на Николо Барела Маркюс Тюрам бе изведен вляво и с нисък удар с левачката уби интригата – 2:0 за „нерадзурите“.

В 87-ата минута домакините останаха с 10 души. След като бе фаулиран, Ладзари напсува съперник и бе изгонен с директен червен картон.

Така подопечните на Симоне Индзаги прекъснаха серията от 4 мача поред без победа като гости над Лацио, в които бяха записали три поражения, и взеха 11-а победа за сезона. 

Интер е лидер с 41 точки, пред Ювентус – 37, и Милан – 32. Четвъртото място с 28 точки вече се заема от Болоня, който победи Рома с 2:0. Пети и шести са Наполи и Фиорентина с по 27.

В други две срещи Удинезе и Сасуоло завършиха 2:2, а Фиорентина надделя срещу Верона с 1:0.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.