Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Интер и Аталанта ще търсят място на полуфиналите за Купата на Италия

0
интер аталанта
Снимка: БТА

Интер и Аталанта се изправят еидн срещу друг в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Италия. Двубоят на „Джузепе Меаца“ в Милано ще се проведе във вторник от 22:00 часа българско време.

Играчите на Симоне Индзаги отстраниха Парма на осминафиналите с 2:1 след продължения. „Нерадзурите“ се върнаха на пътя на победите в последния си мач в първенството, побеждавайки последния Кремонезе, след като преди това бяха загубили от Емполи като домакин. В последните си пет двубоя играчите на Интер са вкарали 8 гола. „Черно-сините“ спечелиха миналогодишното издание на турнира, грабвайки своята осма Купа на Италия. За последно двата отбора от област Ломбардия се срещнаха в този турнир през 2005-та, като Интер продължи напред с общ резултат 3:0.


Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини отстраниха Специя с 5:2 в предишния кръг. „Бергамаските“ спечелиха 4 от последните си 5 мача, в които допуснаха осем гола. Последната загуба на Аталанта в официален мач е от средата на ноември 2022-ра именно от гостуващия тим на Интер в мач от Калчото с 2:3. Отборът от Бергамо отпадна на 1/4-финал през миналата година, кто „Богинята“ не е печелила Купата от 1963 г.  Аталанта няма победа над Интер в последните осем двубоя от Серия „А“ помежду им, а „нерадзурите“ от Бергамо триумфираха за последно през 2018-та.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.