ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Илиан Илиев: В други отбори 10 съветници ти казват

0
Илиан Илиев
Снимка: lap.bg

Илиан Илиев е на мнение, че в повечето български отбори треньорите нямат неговата свобода в Черно море. По тази и още теми говори националният селекционер.

„В Черно море не само аз, но и други треньори са имали това спокойствие да работят. Защото съм бил и на други места, където взимаш решенията и после 10 съветници ти казват, не е ли по-добре така, не е ли по-хубаво иначе и тогава вече олекваш… Най-важното е треньорът да е силният в съблекалнята и всички да се съобразяват с него. Да, ръководството си има своите функции и длъжности и трябва да си ги върши, както трябва“, Илиев сподели за „Тема Спорт“.

„Първото нещо е, че искам да се извиня за поведението си. Не трябваше да реагирам така. Но начинът, по който се свири дузпата, беше доста странен. Но не желая да влизам в подробности. Искам да попитам: Имаше ли засада първото полувреме, имаше ли дузпа? Защо Ивайло Стоянов я свири, без да знае какво свири?“, Илиев припомни за победата на „моряците“ над Хебър с 2:1.

Черно море - Арда

„Като цяло искам да кажа, че в последните 1-2 години се появиха няколко млади съдии, които помагат за развитието на футбола ни. Пускат по-свободна игра, не се поддават на натиск, не се влияят от имената на отборите. Помагат да се играе по-бързо и не помагат на силните на деня, което пък спомага много за развитието на футбола ни. Но има и такива като Иво Андреев, които са точно обратното. Такива съдии пречат за развитието на футбола ни и се надяваме, че съдийската комисия ще вземе мерки такива хора да не са в българския футбол задълго.“

„Една от причините да поема националния отбор беше, че аз не бях съгласен с всеобщото мнение, че нямаме футболисти. Ние имаме добри футболисти, но са смачкани и без самочувствие. Трябва да им вярваме и теe могат да направят много за България. Аз от футболистите съм изключително доволен, тъй като в мачове, в които доста хора ни отписваха – с Унгария и Сърбия, показаха характер и на моменти класа“, добави Илиан Илиев.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.