ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ига Швьонтек е на финал на „Ролан Гарос“

0
Ига Швьонтек
Снимка: БТА

Най-добрата тенисистка в света уверено върви към трета титла от Откритото първенство на Франция. Ига Швьонтек показа голямата си класа за пореден път и надделя срещу достойна съперничка, която е откритието на втория за годината турнир от Големия шлем.

Полякинята Швьонтек победи бразилката Беатрис Хадас Мая с 6:2, 7:6 (7) в интересен полуфинален мач на „Ролан Гарос“ и ще спори за титлата с Каролина Мухова от Чехия в събота.

В първия сет интрига имаше само до 2:2, като след това Ига взе четири поредни гейма и се откъсна в резултата. Втората част бе равностойна и се стигна до тайбрек. В него Швьонтек спаси сетбол при 5:6, а впоследствие се развихри и след като спечели с 9:7, ликува. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.