Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Байерн се издъни за радост на Леверкузен – всичко най-интересно от кръга в Бундеслигата

0
Байер Леверкузен
Снимка: БТА

18-ият кръг в германската Първа Бундеслига вече и в историята. С него се даде старт на второто завъртане в първенството. Получиха се някои зрелищни двубои с изненадващи резултати, а в общо осем двубоя паднаха 25 попадения.

Ето какво се случи по терените на Германия в събота и неделя:

Байер Леверкузен мечтае високо след уникална драма в Лайпциг

Определено дербито на кръга бе между отборите на РБ Лайпциг и Байер Леверкузен, след което „аспирините“ продължават да се без загуба от началото на сезона. Възпитаниците на Шаби Алонсо стигнаха до драматичен успех с 3:2 след обрат и с победно попадение в добавеното време на срещата.

Леверкузен се оказаха в ролята на догонващ след едва седем минути, когато точен за домакините бе Шави Симонс. В началото на второто полувреме Нейтън Тела възстанови паритета, преди Лоис Опенда да върне аванса на „биковете“. Йонатан Та изравни за гостите в 63-та минута, а в първата на продължението друг защитник на тима – Пиеро Хинкапие, донесе безценния успех за водения от Шаби Алонсо състав.

С него Байер дръпна със седем точки на шампиона Байерн Мюнхен, който пък загуби изненадващо домакинството си на Вердер Бремен с 0:1, но остава с мач по-малко. Лайпциг е на четвърта позиция с 33 пункта. В следващия кръг „биковете“ гостуват на Щутгарт, докато за „аспирините“ предстои домакинство на Борусия Мьонхенгладбах.


Шок в Мюнхен!

Актуалният шампион Байерн загуби с 0:1 срещу Вердер и изостана на седем точки от лидера Байер Леверкузен. Бремен вкара в 27-ата минута и попадението бе отменено, но гостите отбелязаха отново в 59-ата минута. Бившият играч на Байерн Мичел Вайзер преодоля Алфонсо Дейвис и изпрати топката във вратата на Мануел Нойер с мощен удар от малък ъгъл за крайното 1:0.


Байерн не реагира на това попадение и създаде само едно положение, при което удар на Матис Тел в 85-ата минута бе избит от Михаел Цетерер в гредата. Така Вердер спечели и записа първа победа в Мюнхен от 2008-а година насам. Тимът на Оле Вернер е на 12-та позиция с 20 пункта.

В следващия кръг бременци са домакини на Фрайбург, докато Байерн първо ще изиграе отложения си мач срещу Унион у дома, а след това гостува на Аугсбург в регионално дерби.

Подробен анализ на двубоя може да прочетете ТУК!

Борусия Дортмунд набира скорост

Два гола на Дониел Мален помогнаха на Борусия Дортмунд победи местния си противник Кьолн като гост с 4:0. Нидерландецът откри резултата в 12-ата минута, пращайки топката във вратата на „козлите“ след изпълнение на ъглов удар от Юлиан Брандт. „Жълто-черните“ трябваше да са увеличили аванса си още преди почивката, но второто попадение дойде след подновяване на играта при точно изпълнение на дузпа от страна на Никлас Фулкруг в 58-ата минута.

Само 180 секунди след това Мален получи извеждащо подаване от Ян Маатсен и направи преднината на Дортмунд три попадения. В допълнителното време Юсуфа Мококо оформи крайното 4:0 в полза на Борусия.

По този начин „вестфалци“ остават на пето място, извън позициите, които дават право на участие в Шампионската лига. Двубоят беше прекратен за около седем минути, след като фенове хвърляха монети от шоколад по терена в знак на протест срещу решението на футболната лига на страната да търси нов стратегически партньор.


В криза ли е Щутгарт?

Намиращият се на трето място в класирането отбор на Щутгарт загуби изненадващо с 0:1 гостуването си на Бохум. Словакът Матус Беро се разписа пет минути след началото на втората част от мача, който завърши с над 40 минути по-късно от предвиденото. Знамена на гостуващата агитка бяха блокирали аварийния изход и старши треньорът на „швабите“ Себастиан Хьонес и някои от футболистите говориха с публиката да премахне атрибутите, но първоначално това нямаше успех. След повече от половин час ситуацията се нормализира и срещата се проведе при нормални условия.

Щутгарт опита да изравни резултата в последните 30 минути, но вратарят Мануел Райман се отличи с няколко добри изяви.

„Червените“ остават трети с 34 точки, но записаха втора поредна загуба след подновяването на шампионата, докато Бохум има 20 пункта на 12-та позиция след едва четвъртия си успех през кампанията.


Всичко по-интересно от останалите срещи

Фрайбург победи с 3:2 пред собствена публика Хофенхайм. Домакините поведоха с 2:0 след попадения на Лукас Холер и Винченцо Грифо, но Ваут Вегхорст и Максимилиан Байер отбелязаха в полза на Хофе. Фрайбург остана в намален състав в 82-ата минута, когато червен картон получи Мануел Гулде, но това не оказа влияние върху крайния резултат и унгарецът Роланд Шалай се разписа за крайното 3:2 пет минути преди изтичане на редовното време.

С този успех тимът на Кристиан Щрайх е седми с 28 точки, докато Хофенхайм е позиция по-надолу с 24 пункта.


Аугсбург пък изпревари Борусия Мьонхенгладбах и се настани на десетото място в класирането на германското първенство, след като баварците спечелиха директния мач от кръга. Аугсбург е с 21 точки, а Мьонхенгладбах остава на 12-а позиция с една по-малко.

Жордан Себачо даде преднина на Мьонхенгладбах в 26-ата минута, но гостите от Аугсбург стигнаха до пълен обрат в началото на второто полувреме. Филип Тийтц изравни в 47-ата минута, а четири по-късно Арне Енгелс се разписа за крайното 2:1 в полза на Аугсбург.


Всички резултати от 18-ия кръг в германската Първа Бундеслига:

Майнц 05 – Унион Берлин – отложен

Фрайбург – Хофенхайм 3:2

Кьолн – Борусия Дортмунд 0:4

Бохум – Щутгарт 1:0

Хайденхайм – Волфсбург 1:1

Дармщат – Айнтрахт Франкфурт 2:2

РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 2:3

Байерн Мюнхен – Вердер Бремен 0:1

Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 1:2

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.