Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Леверкузен излъга Волфсбург и отново е на върха в Германия (ВИДЕО + СНИМКИ)

0
Волфсбург - Байер Леверкузен
Снимка: БТА / BTA

Байер Леверкузен се завърна на върха в германската Първа Бундеслига, след като надви Волфсбург с 2:1 като гост в двубой от осмия кръг на шампионата.


„Аспирините“ поведоха в 13-та минута чрез Джереми Фримпонг, но четири минути винути преди почивката домакините изравниха с гол на Максенс Лакроа. Възпитаниците на Шаби Алонсо измъкнаха трите точки чрез Алекс Грималдо в 62-ата минута, който се възползва от асистенция на Фримпонг.

Така Леверкузен, който е в серия от шест поредни победи във всички турнири, се върна на първото място с 22 точки, след като бе изместен временно от Борусия Дортмунд след победата на „жълто-черните“ над Вердер Бремен в петък вечер. Волфсбург е девети с 12 пункта, при четири успеха и четири загуби. За „вълците“ предстои гостуване на Аугсбург, докато Байер първо посреща последователно Карабах в Лига Европа и Фрайбург за първенството.

Вижте кадри от успеха на Байер Леверкузен над Волфсбург:

Волфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер ЛеверкузенВолфсбург - Байер Леверкузен

Победата постигна и друг от претендентите за призовите места – РБ Лайпциг, който далеч от дом, спечели с 3:1 срещу Дармщад.

До средата на първото полувреме Лайпциг поведе с 2:0 с голове на Лоис Опенда и Емил Форсберг, но Тобиас Кемпе върна надеждите на домакините с гол от дузпа в 32-ата минута. Точка на спора сложи отново Опенда, който в 72-рата минута се разписа за крайното 3:1.

С успеха Лайпциг събра 17 точки и заема пето място в класирането, колкото има и четвъртият Байерн, който по-късно днес гостува на Майнц.

Дармщадт - РБ ЛайпцигДармщат - РБ ЛайпцигДармщат - РБ ЛайпцигДармщат - РБ Лайпциг

Дармщат - РБ Лайпциг

Останалите резултати от мачовете в Бундеслигата в събота, 21.10:

Фрайбург – Бохум 2:1

Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт 1:3

Унион Берлин – Щутгарт 0:3

от 19:30 часа: Майнц 05 – Байерн Мюнхен

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.