Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Христо Бонев: С ресторанти и чалга в Бояна няма да стане

0
Христо Бонев
Снимка: lap.bg

Легендарният български футболист Христо Бонев коментира мачовете на националния ни отбор. „Лъвовете“ загубиха с 0:1 от Черна гора и с 0:3 от Унгария, което постави отборът в много трудна ситуация, от която изглежда, че няма особено шансове за класиране на Европейското първенство в Германия през 2024-а година.

„Двата квалификационни мача много бързо ни приземиха. И много бързо ни разочароваха за бъдещето на българския футбол. Двубоят в Будапеща бе срещу един изключително силен съперник, който може да не стряска като име, но е от сериозна класа. Доказателство са над 50-те хиляди зрители на „Пушкаш Арена“, и то в мач срещу България“, започна Бонев, който заяви, че всички отчитат липсата на опит и младия отбор. Той обаче допълни, че опитът не се придобива на хартия, а се гради именно в такива сблъсъци като с Унгария и виждаме какви средства е отделило правителството на тази страна за спорта и футбола.

„През първото полувреме тези наши млади момчета, нямам нищо против тях, но те не знаеха къде се намират“, продължи Зума като каза, че всички взети заедно от нашата средна линия, не правят, колкото капитанът на унгарците Доминик Собослай, а самият той е правел каквото иска.

„Повечето от тези, които сега ръководят българския футбол, са били мои възпитаници в националния отбор. Но с построяването на базата в Бояна, с ресторантите и чалга концертите там, футболът ни винаги ще бъде на това и по-лошо ниво“.

„В първите 4 мача всички ние хвалехме новия селекционер Младен Кръстаич и с право, но сега така и не разбрахме защо нямахме повикан централен нападател. Треньорът трябваше да усети разликата, но той си знае най-добре. Влизането на Русев и Кирилов доведе до някакво освежаване през второто полувреме с маджарите, но вече беше много, много късно“, заяви Бонев, който изрази мнение, че Кръстаич има възможностите да помогне на българския футбол.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.