Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мбапе избухна с хеттрик и качи ПСЖ на върха

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА / BTA

Френският шампион Пари Сен Жермен излезе начело във временното класиране на Лига 1, след като постигна класическа победа с 3:0 като гост на Реймс.

Над всички в срещата беше голямата звезда на парижани Килиан Мбапе, който се отчете с хеттрик. Той откри резултата още в третата минута с хубав удар от въздуха след центриране към далечната греда на Усман Дембеле.

Капитанът на Франция удвои преднината на столичани в 59-ата минута от близка дистанция след асистенция на Карлос Солер, а Брадли Баркола намери отличоно Мбапе осем минути преди края на редовното време, за да може нападателят да оформи своя хеттрик.

Отличен мач направи и вратаря на парижани Джанлуиджи Донарума, който се отчете с шест важни спасявания в хода на двубоя.

С този успех Пари Сен Жермен събра 27 точки и изпревари Ница с една на върха, докато Реймс остава четвърти с 20 пункта. След паузата за национални отбори възпитаниците на Луис Енрике приемат коравия Монако, а Реймс гостува на Рен.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.