ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атлетико се доближи до Реал след хеттрик на Гризман (ВИДЕО)

0
Антоан Гризман
Снимка: Twitter.com/Atlético de Madrid

Атлетико Мадрид не се затрудни в гостуването си на Селта Виго и го победи с класическото 3:0 в късната съботна среща от десетия кръг на испанската Ла Лига. Над всички на терена звездата на „дюшекчиите“ Антоан Гризман, който избухна с хеттрик.


Нещата за домакините от Виго се объркаха още в 25-ата минута, когато вратарят Иван Вийяр си изкара червен картон, след като събори в наказателното поле Алваро Мората, а съдията посочи бялата точка. С изпълнението се зае Антоан Гризман, който не пропусна – 0:1.

До края на полувремето нов гол не пана, както и в първите минути на втората част, макар че столичани доминираха на терена.

Все пак, второто попадение стана факт в 64-ата минута. Тогава Гризман отигра в наказателното поле и прати топката във вратата с помощта на дясната греда – 0:2.

Само шест минути след това французинът форми и своя хеттрик, след като се разписа след подаване на резервата Науел Молина.

По този начин Атлетико Мадрид постигна пета поредна победа в шампионата и се изкачи до втората позиция във временното класиране с 22 точки, с три по-малко от лидера от градски съперник Реал Мадрид. Селта остава под чертата, на 18-ото място, с шест точки.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.