Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Националният отбор на България се сдобива с халф от Бундеслигата

0
Фабиан Нюрнбергер
Снимка: Twitter.com/Transfermarkt

Асистентът на селекционера Илиан Илиев в националния отбор на България – Георги Донков, е провел среща с полузащитника на елитния германски Дармщат – Фабиан Нюрнбергер, който се разглежда като потенциално ново попълнение за „лъвовете“.

Срещата се състояла преди мача на Дармщат срещу Волфсбург в средата на декември, който завърши с поражение за тима на Нюрнбергер с 0:1, който обаче не взе участие срещата поради контузия, съобщава „Мач Телеграф“. Халфът изненадал Донков с новината, че неговият клуб е започнал процедура, която би могла да му позволи да играе за България, като се има предвид, че баща му е немец, а майка му – българка.

Фабиан Нюрнбергер

24-годишният Нюрнбергер играе като дефанзивен полузащитник в тима от Първа Бундеслига, но може да се подвизава и като халф-бек в схема с трима защитници. Той е ключова фигура в Дармщат и е участвал в 12 от 16-те мача на отборапрез есенния сезон, отбелязвайки един гол и осигурявайки две асистенции.

В националния отбор на България вече има футболист с български корени от Германия – Лукас Петков от Гройтер Фюрт, играещ във Втора Бундеслига. Списъкът на потенциалните играчи за националния отбор е обширен и бе съставен още по времето на предишния селекционер Младен Кръстаич.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.