Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гуардиола: Правилникът в Англия и Европа e различен

0
манчестър сити пеп гуардиола
Снимка: БТА

Старши треньорът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола призна, че и той самият вече не е сигурен как да тълкува футболните правила. Вчера „гражданите“ спечелиха гостуванто си на Евертън с 1:3, като големи полемики се родиха при отсъдената дузпа за гостите през втората част.

При резултат 1:1, Джон Брукс отсъди дузпа за Сити, след като изстрел на Нейтън Аке от 5-6 метра бе блокиран от неволна игра с ръка на влезлият на шпагат защитник Амаду Онана. Сигналът за дузпата дойде от страничният рефер, а въпросителните бяха много, имайки предвид двете несвирени дузпи за Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Съжалявам, но не видях повторение на ситуацията с дузпата. После ще ви кажа какво мисля. Не знам правилата. В едни случаи се дава дузпа, в други – не. В Европа правилникът е съвсем друг. Може би един ден нещата ще станат по-ясни”, заяви испанският специалист.

Щон Дайш, мениджърът на Евертън, остана крайно недоволен от отсъдената дузпа.

Можем да спорим за дузпата цял ден, вече няколко мениджъра я определиха като фарс. Ръката му е в естествено положение. Той не вдига ръката си, за да спре топката, той скача с цяло тяло, за да блокира удара. Как това е дузпа е много учудващо решение в моя свят, но може би аз съм от друга планета„, сподели наставникът на „карамелите“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.